Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe afslagstrook en ‘vierkant groen’ op kruispunt Expresweg met Torhoutse Steenweg in Brugge

Nieuwe afslagstrook en ‘vierkant groen’ op kruispunt Expresweg met Torhoutse Steenweg in Brugge

Op maandag 30 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken op het kruispunt van de Expresweg (N31) met de Torhoutse Steenweg (N32) in Brugge. Er wordt een aparte afslagstrook naar rechts, richting Knokke, aangelegd en de verkeerslichten worden aangepast naar ‘vierkant groen’. De werken duren tot aan het zomers bouwverlof. De ventweg naast de Expresweg is tijdens de werken niet beschikbaar. Verkeer volgt een lokale omleiding.

Quote minister Peeters: “De fietsveiligheid verbeteren we al enkele jaren over heel Vlaanderen: we leggen nieuwe fietspaden aan, herstellen beschadigde fietspaden en zorgen voor een veilige verkeerssituatie. Met de aanpassingen krijgen fietsers vanuit alle richtingen op het kruispunt van de Expresweg en de Torhoutse Steenweg gelijktijdig groen, terwijl auto- en vrachtverkeer moet wachten. Ik ben tevreden dat we met ‘vierkant groen’ de fietsveiligheid verbeteren en dat we zo het aantal conflicten tussen fietsers en autoverkeer verminderen.”

Aparte afslagstrook naar Expresweg richting Knokke

Om de doorstroming van het verkeer op het kruispunt van de Expresweg met de Torhoutse Steenweg te verbeteren, wordt er een extra rijstrook rechtdoor richting Zedelgem aangelegd. Er komt ook een aparte rijstrook om af te slaan naar rechts, de Expresweg op richting Knokke. 

Werken tot zomers bouwverlof

De werken op het kruispunt starten op maandag 30 mei en duren tot midden juli, tot aan het zomers bouwverlof.

Lokale omleiding voor fietsers en autoverkeer

Tijdens de werken wordt de toegang tot de ventweg langs de Expresweg, richting Knokke, afgesloten. Autoverkeer volgt een lokale omleiding via de Gistelse Steenweg en de ventweg langs de Expresweg, richting de E40. Ook fietsers rijden om: zij volgen de omleiding via de parking aan het kruispunt naast de Torhoutse Steenweg.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/brugge.