Overslaan en naar de inhoud gaan

Kampweg/Wuustwezelsteenweg (N133) tussen Wuustwezel en Brecht 6 weken onderbroken

Kampweg/Wuustwezelsteenweg (N133) tussen Wuustwezel en Brecht 6 weken onderbroken

Vanaf dinsdag 4 mei zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uitvoeren op de Kampweg/Wuustwezelsteenweg (N133) tussen Wuustwezel en Brecht. Het wegdek van de gewestweg wordt vernieuwd en er worden enkele amfibietunnels aangelegd. De werken zullen in principe 6 weken duren, tot 11 juni. Tijdens deze periode is de N133 volledig afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen en wordt er een omleiding voorzien via Loenhout en de E19.

Vernieuwing wegdek en aanleg amfibietunnels
Het wegdek van de Kampweg/Wuustwezelsteenweg is versleten en aan vernieuwing toe. Daarom zal het agentschap de onder- en toplaag asfalt van de rijweg vernieuwen. In een bepaalde zone wordt ook de fundering van het wegdek mee vernieuwd. De volledige werkzone situeert zich tussen de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk in Wuustwezel en de rotonde met De Ring (N115b) en de Bethovenstraat in Brecht, nabij het station Noorderkempen.
 
Daarnaast worden er ook vier amfibietunnels aangelegd in de buurt van het militair domein Groot Schietveld. Amfibietunnels zijn smalle kokers die onder het wegdek worden geplaatst om de leefgebieden van onder meer salamanders en kikkers met elkaar te verbinden. De tunnels moeten voorkomen dat overstekende amfibieën onder de wielen terechtkomen tijdens het migreren. Om de dieren naar de tunnels te geleiden worden later ook nog geleidingsschermen geplaatst langs de weg.
 
Tot slot zal AWV van de gelegenheid gebruik maken om ook nog lokale herstellingen uit te voeren aan het wegdek van de Dorpsstraat in het centrum van Wuustwezel. Tussen de Bredabaan (N1) en de Akkerstraat worden enkele plaatselijke verzakkingen in de klinkerverharding hersteld.
 
Verkeerhinsder
Gedurende de werken moet het verkeer tussen Wuustwezel en Brecht een omleiding volgen. Vanaf het kruispunt van de Bredabaan met de Dorpsweg in Wuustwezel zal het verkeer via de N1 en via de N144 naar de autosnelweg E19 gestuurd worden. In de andere richting zal de dezelfde omleiding voorzien worden. Fietsers en voetgangers hebben wel steeds doorgang. Zowel de rotonde in Brecht als het kruispunt Dorpsstraat-Akkerstraat in Wuustwezel blijven open voor plaatselijk verkeer.
 
Meer info
Alle informatie over de werken is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/wuustwezel en www.wegenenverker.be/brecht. Opgelet, asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.