Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassen kruispunt en aanleg dubbelrichtingsfietspad langs Prins Boudewijnlaan

Aanpassen kruispunt en aanleg dubbelrichtingsfietspad langs Prins Boudewijnlaan

N70 - SINT-NIKLAAS

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit op de Prins Boudewijnlaan (N70) in Sint-Niklaas om de verkeersveiligheid te verhogen. De werken worden uitgevoerd in twee zones. De eerste zone is ter hoogte van het kruispunt met Hertjen. Het kruispunt wordt aangepast om de verkeersveiligheid te verhogen. De tweede zone loopt vanaf het Glycinenplein tot aan het kruispunt met Europark Zuid. Daar wordt een dubbelrichtingsfietspad aangelegd. Doorgaand verkeer blijft mogelijk. De werken duren van maandag 15 april tot vrijdag 17 mei.

Aanpassing kruispunt

Het kruispunt ter hoogte van Hertjen wordt aangepast om de verkeersveiligheid te verhogen. Het fietspad aan Hertjen wordt verhoogd heraangelegd en de aansluiting van Hertjen naar de Prins Boudewijnlaan (N70) krijgt een nieuw wegdek in asfalt. De werfzone loopt van huisnummer 6 tot aan huisnummer 9. Deze werken starten op maandag 15 april en duren tot en met vrijdag 26 april 2024.

Dubbelrichtingsfietspad

De tweede zone loopt vanaf het Glycinenplein tot aan het kruispunt met Europark Zuid. Het huidige enkelrichtingsfietspad aan de kant van de oneven huisnummers maakt plaats voor een dubbelrichtingsfietspad. Dit wordt duidelijk gemaakt door dubbele pijlen aan te brengen ter hoogte van opritten. Het dubbelrichtingsfietspad dat momenteel tot aan het Glycinenplein loopt, wordt dus verlengd. De werfzone loopt van huisnummer 37 tot aan huisnummer 53. Deze werken starten op maandag 29 april en duren tot en met vrijdag 17 mei 2024.

Doorgaand verkeer blijft mogelijk

De verkeerssituatie verschilt per zone. Van 15 tot 26 april volgen voetgangers en fietsers in Hertjen richting Sint-Niklaas een korte omleiding. Het gemotoriseerd verkeer kan de werfzone passeren op één rijstrook in plaats van twee. Het gemotoriseerd verkeer in Hertjen volgt in beide richtingen een omleiding via de Parklaan (N16) en de Prins Boudewijnlaan (N70). Komende van Sint-Niklaas blijft het Industriepark-Noord bereikbaar via de Parklaan/Prins Alexanderlaan (N16), komende van Temse via de Hoogkamerstraat en Houten Schoen.

Van 29 april tot 17 mei kunnen voetgangers de werfzone passeren aan de kant van de weg waar niet gewerkt wordt. Fietsers volgen een omleiding via Hertjen, de Damstraat en Europark-Zuid. De zachte doorsteek tussen Europark-Zuid en de Prins Boudewijnlaan (N70) blijft wel bereikbaar. Het gemotoriseerd verkeer kan steeds de werfzone passeren. Er zal altijd minstens één rijstrook beschikbaar zijn.