Herinrichting Brusselsesteenweg (N202) en Wolvertemsesteenweg (N211) in Grimbergen

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2016 - 2020

UPDATE 15/01/’19: de nutsbedrijven beëindigden eind december 2018 het grootste deel van de nutswerken. Aan beide kanten van de Wolvertemsesteenweg (N211) zijn de leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecom verplaatst en vernieuwd. Begin 2019 werken de nutsbedrijven de huisaansluitingen nog af. Met vragen over de nutswerken kan u terecht op het nummer 078/35 35 34.
Wegen en Verkeer zet ondertussen de voorbereiding van de herinrichting van de gewestweg verder. Binnenkort kan u op deze webpagina en in de digitale nieuwsbrief hierover meer lezen.

 

Nutswerken Wolvertemsesteenweg (N211): september 2018 - februari 2019

Van 10 september tot februari 2019 verplaatsen en vernieuwen de nutsbedrijven onder leiding van Eandis de nutsleidingen van water, gas, elektriciteit en telecom in de Wolvertemsesteenweg (N211). Deze werkzaamheden worden door Eandis gecombineerd met het vernieuwen van de nutsleidingen in de Jan Mulsstraat. Ook in de Jan Mulsstraat moeten voor eind 2018 de nodige vernieuwingen zijn uitgevoerd, zodat de aannemer die deze straat heraanlegt de geplande werkzaamheden kan verderzetten. Hierdoor ziet de planning van de nutsmaatschappijen er als volgt uit:

 • 10 september - half oktober: de nutsmaatschappijen werken aan de even kant van de Wolvertemsesteenweg. Tijdens deze werken blijft verkeer van Wolvertem naar Vilvoorde via de Wolvertemsesteenweg mogelijk. Het verkeer in de omgekeerde richting moet een omleiding volgen via de Spaanse Lindebaan.
   
 • Half oktober - half november: de nutsmaatschappijen werken in de Jan Mulsstraat. Tijdens deze werken blijft verkeer op de Wolvertemsesteenweg in beide richtingen mogelijk. 
   
 • Half november - eind december: de nutsmaatschappijen werken aan de oneven kant van de Wolvertemsesteenweg. Tijdens deze werken blijft verkeer van Wolvertem naar Vilvoorde via de Wolvertemsesteenweg mogelijk. Het verkeer in de omgekeerde richting moet een omleiding volgen via de Spaanse Lindebaan.

Binnen deze werken zullen de omwonenden ook op het nieuwe net worden aangesloten. Om deze huisaansluitingen in goede banen te leiden, zal Eandis met de omwonenden persoonlijk contact opnemen. Het realiseren van de huisaansluitingen zal tot februari 2019 duren.

 

Herinrichting Wolvertemsesteenweg (N211) vanaf voorjaar 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer start aansluitend op de werken van de nutsbedrijven met de herinrichting van de Wolvertemsesteenweg (N211). Vanaf het kruispunt met de Brusselsesteenweg (N202) tot aan de bufferbekkens wordt de gewestweg  over een afstand van 350 meter volledig vernieuwd. Eerst wordt ondergronds een nieuwe riolering aangelegd, waarna bovengronds de weginfrastructuur wordt aangepakt.  

Uit onderzoek is gebleken dat de staat van de ondergrond niet overal toelaat om volgens de traditionele manier, met een “open sleuf”, de nieuwe riolering aan te leggen. Daarom zal de aannemer de riolering in de ondergrond persen. Concreet houdt dit in dat de rioleringsbuizen via “persputten” in de grond worden geboord. In de komende maanden wordt samen met het gemeentebestuur en vertegenwoordigers van de handelaars in Grimbergen naar een gepaste uitvoeringsmethode gezocht voor de werken.

Door de nieuwe planning van de nutsbedrijven, waarbij hun werkzaamheden tot februari 2019 zullen duren en niet tot december 2018 zoals eerder werd aangegeven, zal Wegen en Verkeer pas begin 2019 een infomoment organiseren. Op dat moment zal Wegen en Verkeer een beter zicht hebben op het einde van de werken van de nutsbedrijven en de exacte startdatum van de herinrichting. Tijdens dit infomoment krijgt u meer informatie over de planning, uitvoering, omleidingen en minderhinder-maatregelen.

 

Situering van het project

Vanaf het voorjaar van 2019 werkt Wegen en Verkeer in de Wolvertemsesteenweg (N211) over een afstand van 350 meter vanaf het kruispunt met de Brusselsesteenweg (N202). Aan het kruispunt van de Brusselsesteenweg (N202) met de Wolvertemsesteenweg (N211) zelf wordt niet gewerkt. Dit kruispunt werd vroeger al aangepakt.

Wegen en Verkeer vernieuwde van juni 2016 tot het voorjaar van 2018 de Brusselsesteenweg (N202) in Grimbergen. Er werd gewerkt tussen het kruispunt met de Wolvertemsesteenweg (N211) en dat met de Spaanse Lindebaan waarbinnen drie gevaarlijke kruispunten werden heringericht: het kruispunt van Speelbroek, het kruispunt van de Spaanse Lindebaan en het kruispunt van de Merodestraat.

 

plan

De werfzone (twee deelprojecten van de Brusselsesteenweg en de Wolvertemsesteenweg in het rood aangeduid)  

Waarom wordt het project uitgevoerd?

 • Herinrichting kruispunten voor veiliger en vlotter verkeer
 • Verbetering verkeerssituatie van de zachte weggebruikers
 • Verbetering comfort bushaltes
 • Herstelling van het versleten en beschadigd wegdek
 • Aanleg gescheiden rioleringsstelsel dat afval- en regenwater afzonderlijk afvoert

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Om u op de hoogte te houden over de voortgang van het project, stuurt Wegen en Verkeer regelmatig een nieuwsbrief uit met actueel nieuws over de werken. Inschrijven kan via de link bovenaan deze pagina.