Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe geluidsschermen langs de Brusselse ring

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Weg

R0

Hinder op binnen- en buitenring 

Vanaf begin augustus werkt Wegen en Verkeer aan de plaatsing van geluidsschermen langs de Brusselse ring. Tot half september gebeurden die werken vooral vanop de berm langs de snelweg. Sinds 11 september is er een rijstrook afgesloten op de binnenring en sinds 25 oktober ook op de buitenring. Deze situatie zal in voege blijven tot eind december op de binnenring (richting Namen / Waterloo) en tot half november op de buitenring (richting Luik / Zaventem / groot-Bijgaarden). 


 

Een rijstrook minder op binnenring

Vanaf vrijdagavond 11 september start de aannemer op de binnenring (richting Waterloo) met het vernieuwen van de greppels langs de snelweg, het plaatsen van de geluidsschermen zelf en het bekleden van de keermuur. Om deze werken uit te voeren, moet er één rijstrook worden ingenomen. Van vrijdagavond 11 september tot eind december 2020 moet het verkeer op de binnenring tussen de oprit Wezembeek-Oppem (nr. 2) en de ingang van de Vierarmentunnel over twee rijstroken in plaats van drie. 


 

Een rijstrook minder op buitenring

Vanaf eind september voert de aannemer dezelfde werken uit op de buitenring (richting Zaventem). Vanaf 25 september tot midden november wordt ook hier één rijstrook ingenomen en moet het verkeer over twee rijstroken in plaats van drie. 

Geluidsschermen profielen

Eerst plaatsen we de profielen, daarna pas de geluidsschermen zelf.  Het plaatsen van de profielen gebeurt grotendeels vanop de berm. Om de geluidsschermen in de profielen te hijsen, moet de aannemer meestal wel vanop de snelweg werken. In dit geval wordt er een rijstrook van de snelweg ingenomen.