Belangrijke wegenwerken

Antwerpen (Merksem), Ringlaan

Door wegenwerken (vervanging betonplaat) op de Ringlaan in Merksem (Antwerpen), bij het kruispunt met Catershoflaan, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf 6 tot en met 30 juni 2017.
De rechterrijstrook richting oost wordt afgesloten ter hoogte van het kruispunt met Catershoflaan. De werken zelf duren 1 week en het uitharden daarna duurt ca. 3 weken. Gelieve rekening te houden met beperkte breedte (1 rijstrook) naar de werf.

Signalisatie verplaatsen en door de werkzone rijden is ABSOLUUT VERBODEN !! Alleen zo kan het beton mooi uitharden.

Omleiding voor uitzonderlijke voertuigen van categorie 2, 3 en 4 met reisweg tussen N120 Bisschoppenhoflaan en N180 Noorderlaan, met een bestaande via N130, N1, Ringlaan, Maantjessteenweg, en verder: N120 Bisschoppenhoflaan - Schijnpoortweg - R10 Slachthuislaan - N1 IJzerlaan - N180 Noorderlaan (geldig heen en terug). Gelieve voor nieuwe aanvragen, een reisweg via IJzerlaan te gaan verkennen en voor te stellen. Nieuwe reiswegen via Ringlaan (en vanaf begin juli via N130) zullen niet meer aanvaard worden.

Strombeek-Bever, Beverestraat

Door een wegverzakking is de Beverestraat in Strombeek-Bever afgesloten voor alle verkeer. De lokale omleiding is niet geschikt voor UV. Er is niet gekend tot wanneer de afsluiting zal duren.

Omleiding voor uitzonderlijke voertuigen van categorie 2, 3 en 4 met een maximale hoogte van 4,50 m en een maximale massa van 90 ton (geldig heen en terug): vanaf Boechoutlaan - N277 Meise (bruggen over R0 overschrijden in de as van de brug, max 5 km/u zonder remmen, uitzonderlijk voertuig alleen op de brug) - N211 Grimbergen tot kruising met Koninklijke Kasteeldreef.

Aartselaar, N177

Door het plaatsen van portieken (ivm werken aan de hoogspanningslijn) op de nieuwe rotonde op de N177 te Aartselaar is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen beperkt gedurende maximaal 2 nachten. De portieken worden geplaatst in de nacht van 29 op 30 mei en in de nacht van 30 op 31 mei 2017. Enkel tijdens het plaatsen van de portieken, wordt de rechterrijstrook afgesloten van voor de rotonde; zowel richting Antwerpen als richting Boom is er hinder.

Omleiding is mogelijk via  A12 tussen oprit/afrit Boom en afrit/oprit Aartselaar (maximale hoogte 4,80 m).

Schilde, N12

De wegenwerken op de N12 in Schilde zitten sinds 8 mei in fase 3B. Er wordt gewerkt tussen kruispunt Wisselstraat en kruispunt De Rest/Liersebaan. Hierbij wordt enkelrichtingsverkeer ingesteld voor verkeer richting Antwerpen. Verkeer richting Turnhout moet een omleiding volgen. De omleidingen voor lokaal verkeer zijn niet toegelaten voor UV. De omleiding voor +7,5 ton doorgaand verkeer (via E34) is alleen toegelaten voor uitzonderlijke voertuigen met een maximale hoogte van 4,30 m en een massa die voldoet aan het Technisch Reglement.

UV dat gebruikt maakt van het netwerk klasse 90 of 120 moet een andere reisweg uit het netwerk gebruiken als omleiding.
Alleen 's nachts (tussen 21 u en 6 u) is doorgang van uitzonderlijk vervoer in tegenzin van het normale verkeer toegelaten (mits bijvoegen van een afdruk van dit bericht bij uw vergunning op reisweg).
Signalisatie wegzetten is alleen toegelaten als die onmiddellijk na doortocht van ELK uitzonderlijk transport wordt teruggezet in oorspronkelijke toestand. Alleen zo blijft de verkeersveiligheid gewaarborgd. Signalisatie aan de kant laten staan omdat er later op de avond nog een transport passeert, is NIET TOEGELATEN.

Meer informatie: http://wegenenverkeer.be/werken/herinrichting-turnhoutsebaan-schilde

Laakdal, N127

Door wegenwerken op het kruispunt van N127 met Blaardonk te Laakdal, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk van 2 mei tot en met 5 juli 2017.
Doorgang wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Gelieve rekening te houden met beperkte breedte ter hoogte van de werf.

Meer info: http://wegenenverkeer.be/werken/heraanleg-kruispunt-grote-steenweg-n127-...

Poperinge N38/N333

Gelieve met de nota in bijlage rekening te houden!

PDF Meer info
Oostende, N34

Op de N034 Dr. Eduard Moreauxlaan wordt in opdracht van het Agentschap Wegen & Verkeer van maandag 22 mei tot en met woensdag 24 mei 2017 een dringende herstelling uitgevoerd aan de rijweg richting Oostende (ter hoogte van Sportcentrum De Spuikom).  

Zelzatetunnel, E34

In de nacht van woensdag 24/5 (21u) op 25/5 (6u) zal de actuele werfsignalisatie van FAZE 1 der werken uit dienst genomen worden en zal de Zelzatetunnel in beide rijrichtingen afgesloten worden.

Balen, N18

Door de vernieuwing van de spoorwegovergang op de N18 in Balen, tussen Oude Molsebaan en Spoorwegstraat, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen onmogelijk vanaf 4 tot vermoedelijk 19 mei 2017. Doorgaand verkeer is niet mogelijk langs de N18.

PDF Meer info
Oordegem (Lede), N9

Op dinsdag 2 mei start een nieuwe fase in de werken op de N9 in Oordegem. Vanaf dan kan het verkeer niet langer in twee richtingen langs de werfzone rijden. Verkeer richting Aalst blijft mogelijk langs de werfzone. Verkeer richting Gent moet tot het einde van de werken (zomer 2018) omrijden. Samen met deze fase van de werken krijgt de N9 tussen de Beekstraat en de grens met Westrem ook een opknapbeurt.

N9 onderbroken te Oordegem richting Gent vanaf 2 mei tot eind zomer 2018. Aangeduide omleiding niet geschikt voor UV

Ronse, N425

Op dinsdag 2 mei legt het Agentschap Wegen en Verkeer een nieuwe asfaltlaag in de Zandstraat (N425) in Ronse. De Zandstraat gaat dicht en het verkeer moet gedurende twee weken omrijden. Het einde van de werken is voorzien op 19 mei.

Omleiding beperkt in breedte en lengte (rotondes). Mogelijkheid doortocht nazien voor transport.

Temse, N41

Op dinsdag 2 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met een nieuwe fase in de heraanleg van de N41 in Temse. De omleidingen vervallen. Het verkeer richting Hamme rijdt vanaf dan op de nieuwe ventweg. Ook de fietsers maken gebruik van het nieuwe dubbelrichtingsfietspad. Voor de veiligheid blijft een snelheidsbeperking van 50 km/u langs de werfzone. Plaatselijk geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Het einde van de werken is voorzien in het najaar van 2017.

Meer info over deze werken: www.wegenenverkeer.be/Temse

Beernem, N368

Vanaf dinsdag 2 mei zal, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, de toplaag van de rijweg van de N368 Wellingstraat in Beernem vernieuwd worden. De werken zullen enkele dagen in beslag nemen.

De aangegeven omleiding is niet geschikt voor uitzonderlijk vervoer.

Facturatie van uw vergunningen:

Vanaf vandaag (26 april 2017) zal het Brussels Hoofdstedelijk Gewest instaan  voor de facturatie van de afgeleverde vergunningen uitzonderlijk vervoer en dit voor de 3 gewesten.

Begin mei zal u een factuur ontvangen voor de prestaties van 24 februari tot en met 31 maart.

Vervolgens zullen alle behandelde aanvragen gefactureerd worden in de daarop volgende maand.

Bijvoorbeeld: de aanvragen die behandeld worden van 01 tot en met 31 mei zullen gefactureerd worden in de loop van de maand juni.

Let wel op dat u het juiste bankrekeningnummer gebruikt  !

Het rekeningnummer dat gebruikt wordt door de gewesten is verschillend van de facturen afkomstig uit de FOD Mobiliteit en Vervoer.

Deze wijziging vloeit voort uit de regionalisering van de Dienst Uitzonderlijk Vervoer als gevolg van de zesde staatshervorming.

Voor alle vragen omtrent u factuur, kunt u contact nemen met teuv@gob.brussels.

Hooglede/Roeselare, R32

Vanaf maandag 24 april zullen herstellingswerken worden uitgevoerd op de R32 in Hooglede/Roeselare. De werken zullen drie dagen in beslag nemen. Het einde van de werken is voorzien tegen woensdagavond 26 april.
Opgelet: Bij slecht weer kan bovenstaande planning opschuiven want de werken zijn weersgevoelig.

Zelzatetunnel, E34

http://wegenenverkeer.be/werken/e34-onderhoud-wegdek-en-renovatie-tunnel...

Zie ook bijgevoegde PDF !!!

PDF Meer info
Antwerpen, R2

Het betonnen wegdek van de R2 tussen Tijsmanstunnel en Liefkenshoektunnel is in slechte staat en wordt vervangen door een wegdek in asfalt. Omwille van deze werken is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen zeer moeilijk in de zomermaanden juli en augustus 2017, afhankelijk van de rijrichting.

Deze werken geven grote hinder voor het (doorgaand) uitzonderlijk vervoer, gelieve hiermee rekening te houden in uw planning en vroeg genoeg nieuwe reiswegen te gaan verkennen.

PDF Meer info
WebTeuv opnieuw beschikbaar

De migratie van WebTeuv is uitgevoerd.

Alles blijft bij het oude, de nieuwe URL is: http://webteuv.be; de mails van het systeem komen van het mailadres:  noreply@webteuv.be

Uw login en paswoord blijven hetzelfde.

Wij danken u voor het geduld tijdens de migratie.

PDF Meer info
Mechelen, N1

Door wegenwerken op de N1 Brusselsesteenweg in Mechelen, ter hoogte van het kruispunt met de Zemstbaan, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk vanaf 27 februari tot eind juni 2017. De lokale omleiding via E19 is verboden voor uitzonderlijk vervoer.

PDF Meer info
Tervuren, N3

Door wegenwerken op de N3 Tervurenlaan in Tervuren, tussen het kruispunt Vierarmen en de rotonde “Jazzfontein” ter hoogte van de Leuvensesteenweg, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk van april tot december 2017.

PDF Meer info
Antwerpen, R10

Door de heraanleg van de R10 (Noordersingel) tussen Stenenbrug en Turnhoutsebaan in Antwerpen is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen sterk beperkt in breedte (tot 1 rijstrook per richting) vanaf 27 februari tot eind 2017.

PDF Meer info
Brecht, N115

Door wegenwerken op de N115 in Brecht, tussen de Beukenlei/Handelslei (N117) en de Kapelstraat, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen niet mogelijk vanaf 13 maart tot eind oktober 2017. De lokale omleiding via E19 mag niet gevolgd worden door het uitzonderlijk vervoer.

PDF Meer info
Antwerpen (Deurne/Merksem), N130

Door de vervanging van de brug van den Azijn (gelegen in de N130 over het Albertkanaal) in Deurne/Merksem (Antwerpen) is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen onmogelijk vanaf 3 juli 2017 voor een periode van 9 maanden.

PDF Meer info
Torhout/Lichtervelde, N32

Op woensdag 1 maart start de heraanleg van de Roeselaarseweg tussen de spoorwegbrug (grondgebied Lichtervelde) en de Roeselaarseweg 36 (grondgebied Torhout) in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen. De weg is er in slechte staat en is dringend aan herstelling toe. De werken zullen 57 werkdagen in beslag nemen.
Tijdens de werken is er steeds verkeer richting Torhout mogelijk.

Antwerpen (Deurne), N120

Door wegenwerken op de N120 Bisschoppenhoflaan in Deurne (Antwerpen) is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf begin maart tot midden mei 2017.

PDF Meer info
Vlaanderen, tunnelonderhoud 2017

Op regelmatige tijdstippen krijgen alle tunnels een onderhoudsbeurt. Elke tunnel wordt dan tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Om de hinder te beperken, voert men deze werken 's nachts uit. De plaatselijke omleiding (buiten de tunnel om) mag niet gevolgd worden door het uitzonderlijk vervoer. De website van het Vlaams Verkeerscentrum geeft de planning van dit tunnelonderhoud in 2017.

PDF Meer info
Vilvoorde, N1

Door wegenwerken op de N1 in Vilvoorde, ter hoogte van het kruispunt met de Machelenstraat, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf eind januari 2017.

PDF Meer info
Halle, N6

Door wegenwerken op de N6 in Halle (tussen Bevrijdingsplein en Prinsenbos) is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf 16 januari tot juni 2017.

PDF Meer info
Antwerpen, N101 & N180

Door de aanleg van twee hoogspanningskabels, de ene onder het wegdek van de N101 Scheldelaan in Antwerpen, tussen het onderstation Noordland (t.h.v. BASF) en de R2, en de andere onder het wegdek van de N180 Kruisweg in Antwerpen, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk vanaf half maart 2017 tot april 2018.

PDF Meer info
Grobbendonk/Herentals, N13

Door wegenwerken op de N13 in Grobbendonk en Herentals (tussen op- en afrittencomplex E313 en zijstraat Lierseweg) is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf begin januari 2017 tot voorjaar 2018.

PDF Meer info
Geel/Olen, N13

Door wegenwerken op de N13 tussen Geel en Olen is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf begin januari 2017 tot eind 2018.

PDF Meer info
Antwerpen (Linkeroever), Blancefloerlaan

Door rioleringswerken van Aquafin op de Blancefloerlaan in Antwerpen (Linkeroever) is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk vanaf 16 januari tot eind april 2017.

PDF Meer info
Leuven, N292 - UPDATE

Door wegenwerken op de N292 Martelarenlaan in Leuven is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen niet mogelijk vanaf 9 januari tot begin juni 2017.

PDF Meer info
Antwerpen/Kallo, R2

Door de vele nachtelijke onderhoudswerken in de tunnels op de R2 in het havengebied in Antwerpen en Kallo (Tijsmanstunnel, Liefkenshoektunnel en Beverentunnel) is er veel hinder voor het uitzonderlijk vervoer.
Daarom wordt er tijdelijk een uitbreiding van de rijtijdvensters voorzien in een afgebakende zone.

PDF Meer info, PDF Meer info
Balen, N18

Door wegenwerken op de N18 in Balen, tussen Schoor-Dorp en de grens met Leopoldsburg, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen onmogelijk tot eind 2017. Doorgaand verkeer is niet mogelijk langs de N18.

PDF Meer info
Brugge, N31

Naast de fasewissel op de N49 komt er ook een fasewissel op de nieuw aangelegde N31 aan. Indien de weersomstandigheden het toelaten zal in de loop van de week van 19 september het verkeer al op de reeds vernieuwde helft  van de N31 (rijrichting Zeebrugge) rijden waarna de aannemer kan starten met de andere helft (rijrichting E40/E403). 
 
De N31 zelf wordt in het kader van de werken aan de A11 ook in een nieuw jasje gestoken vanaf de afrit aan de Blauwe Toren tot net voorbij de ‘oude’ Stationsweg.  Tot nu toe werd er gewerkt in de rijrichting Zeebrugge, de volgende fase is de rijrichting E40/E403. Vermoedelijk zal de fasewissel plaatsvinden in de week van 19 september (indien de weersomstandigheden het toelaten) waarbij het verkeer al over de ene vernieuwde helft van de N31 wordt geleid.
Het verkeer richting E40 zal beschikken over 1 versmalde rijstrook. Het verkeer richting Zeebrugge moet over 2 versmalde rijstroken.  Op het nieuwe stuk aangelegde weg geldt een hoogtebeperking van 5,6 meter.

Dit betekent dat al 1 tak van de 4 takken van de verkeerswisselaar N31-A11 in gebruik wordt genomen, namelijk de tak voor het verkeer dat van de E40/E403 komt en richting Zeebrugge rijdt. 
 
Samen met de fasewissel op de N31 zal ook de nieuwe oprit richting E40 komende van de N371 Blankenbergse Steenweg in gebruik worden genomen. Het verkeer moet dan niet langer via het lager gelegen kruispunt van de Vagevuurwijk rijden om de beide tijdelijke opritten te bereiken. De tijdelijke afrit komende van Zeebrugge richting Vagevuurwijk blijft wel nog in gebruik tot de nieuwe afrit opengaat (vermoedelijk tegen eind 2016).

Damme, N49

Start laatste fase heraanleg N49 in het kader van de A11

In de week van 12 september zullen nieuwe delen van de N49 tussen de Damse Vaart en Westkapelle-dorp deels in dienst genomen worden. Hierdoor zal de verkeerssituatie grondig veranderen.

PDF Meer info
Zeebrugge, Alfred Ronsestraat

In het kader van de aanleg van de A11 wordt de Alfred Ronsestraat aangepakt ter hoogte van de oude spoorwegovergang. Het wegdek wordt er volledig opgebroken, er komen nieuwe funderingen en er wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Deze heraanleg gebeurt in twee licht overlappende fasen: in een eerste fase wordt de rijstrook richting brilrotonde aangepakt. Deze werken starten op vrijdag 12 augustus en lopen tot ongeveer 23 september. Op vrijdag 12 augustus wordt de signalisatie geplaatst. Vanaf 24 september wordt ook aan de rijstrook richting Zeebrugge gewerkt. Het einde van deze werken is voorzien voor begin november.
 
Tijdens de werken zal het verkeer moeten omrijden. In de richting van Zeebrugge gebeurt dat langs de vrije stroken op de weg . Voor wie richting brilrotonde en Brugge rijdt, is een omleiding uitgestippeld langs de Barlenhuisstraat en de Aziëstraat .

Kortemark, N35

Aanpak gevaarlijk kruispunt op N35 Rijksweg in Kortemark.

Vanaf dinsdag 16 augustus starten de werken. Tijdens de werken zal het verkeer op de N35 beurtelings kunnen passeren met behulp van werflichten.

Het einde van de werken is voorzien tegen eind oktober 2016, op voorwaarde dat de weersomstandigheden geen roet in het eten gooien.

Lier, R16

Door werken op het kruispunt van de R16 met de N14 in Lier is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk vanaf 6 oktober 2014. De tunnel onder het kruispunt werd intussen opengesteld voor het verkeer. Let op: hoogte- en breedtebeperking in de tunnel!

PDF Meer info
Antwerpen (Berchem), R10

Door de bouw van de brugpijler van de fietsbrug in de middenberm van de R10 Singel in Antwerpen-Berchem (tussen de spoorbrug en het kruispunt met de Posthoflei) is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk vanaf 1 augustus 2016 tot najaar 2016.

PDF Meer info
Antwerpen, N180

Door de aanleg van een trambusbaan en de heraanleg van de N180 Noorderlaan, tussen het kruispunt met N129 Groenendaallaan en het kruispunt met de Ekersesteenweg, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf begin maart 2016.

PDF Meer info
Kerkom, N80

Verboden voor transporten die breder zijn dan 3m.

Verboden voor transporten die niet massaconform zijn.

Tijdsduur : onbepaald

Roosdaal, N8

Door nutswerken (in voorbereiding van de wegenwerken door AWV) langs de N8 in Roosdaal, tussen het kruispunt Ramerstraat/Daalbeekstraat en de grens met Ninove thv Poelkveldstraat, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk vanaf 10 mei 2016. Doorgang langs de werf blijft mogelijk op één rijstrook.

PDF Meer info
Poperinge-Abeele, N38

De N38 tussen de Franse grens en de R33 is momenteel onderbroken.
Het uitzonderlijk vervoer kan gebruik maken van de N333 tussen de Franse grens en de R33.

Geldig voor netwerken 90 ton - 120 ton – kranen en afgeleverde reiswegen.

Aalter, N37

Doordat de N37 momenteel onderbroken is door de wegenwerken aan het complex Aalter dient tijdelijk de volgende route gevolgd te worden  (reiswegennetwerk autosnelwegen):

Vanaf Deinze
N35 Tielt
N37 Ardooie
R32 Roeselare   oprit 8
E403 Brugge oprit E40
E40 Jabbeke

Geldig heen en terug voor transporten voorzien van een vergunning "Netwerk autosnelwegen".

Aalter, E40/N37/N44/N409

De herinrichting van het op- en afrittencomplex in Aalter (E40) is één van de 'missing links' in het Vlaamse wegennetwerk. Een ontbrekende schakel die vlot verkeer in de omgeving hindert. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) streeft ernaar om deze en andere knelpunten op Vlaamse wegen weg te werken. Niet alleen om de mobiliteit te bevorderen, maar ook om de veiligheid te waarborgen. AWV is ondertussen gestart met de langverwachte werken aan het nieuw op- en afrittencomplex langs de E40 in Aalter. De werken zijn afhankelijk van het weer en zullen ongeveer 3 jaar duren.

1ste fasering vanaf 15 maart   -  N37 afgesloten. Deze werken hebben ook invloed op de autosnelwegen.

Westkapelle/Balgerhoeke, N49

Gezien de werken te Balgerhoekebrug het gebruik van de N49 door het uitzonderlijk vervoer beperken, wordt reisweg 3 van het Netwerk klasse 90 als volgt aangepast:

N49  Maldegem
N49 Westkapelle    ---> N376 Sint Anna ter Muiden

En dit voor de duur van de werken.

Schilde, N12

Door wegenwerken op de N12 in Schilde (tussen het kruispunt met de Wisselstraat en de grens met Zoersel), is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk vanaf 14 maart 2016 tot midden 2017. Doorgaand verkeer blijft mogelijk in beide richtingen, op één weghelft, dus met breed transport is er extra hinder voor het tegemoetkomend verkeer.

PDF Meer info
Grobbendonk, E313

Door de vernieuwing van de brug van de E313 over de spoorlijn Lier-Herentals in Grobbendonk is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk vanaf 21 maart 2016 tot in het voorjaar van 2017.
Doorgaand verkeer verloopt in beide richting over twee versmalde rijstroken. Gelieve rekening te houden met beperkte breedte ter hoogte van de werf.

PDF Meer info