Belangrijke wegenwerken

Problemen met WebTEUV

Sinds deze morgen zijn er problemen met het ondertekeningen van de aanvragen en de vergunningen.

Het probleem werd gemeld en wordt zo spoedig mogelijk verholpen.

Wij houden u verder op de hoogte.

Onze excuses voor het ongemak.

herstellingswerken op N8 in Oudenaarde en Kluisbergen vanaf 4/11 Inbox x

OUDENAARDE/KLUISBERGEN

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 4 november met herstellingswerken op de N8 tussen Oudenaarde en Kluisbergen. De  aannemer vervangt er enkele betonplaten om het rijcomfort te verbeteren. Het verkeer richting Kluisbergen kan de werfzone passeren, het verkeer richting Oudenaarde rijdt om. De werken duren ongeveer een maand.

De omleiding is niet geschikt voor uitzonderlijk vervoer.
 

BREXIT

De Brexit start mogelijks op 31/10/19 om 0u.

Hierdoor kan sterke verkeershinder ontstaan op enkele grote verbindingswegen (oa A11, N31, E40), maar ook op secundaire wegen.

De regio's Brugge/Zeebrugge, Westkust en Menen zullen vermoedelijk het zwaarst getroffen worden.

Roeselare, E403

Door wegenwerken is er hinder op de E403, tussen op- en afrittencomplexen Roeselare-Rumbeke en Roeselare-Izegem, in beide richtingen.

Het verkeer gaat er over versmalde rijstroken.

 

Vermoedelijk einde der werken: eind 2019

Zeebrugge, N34

Door wegenwerken is er hinder op de N34 te Zeebrugge:

  • Afslag Minervarotonde naar N34 richting Pierre Vandammesluis is afgezet met NJ betonblokken.
  • Momenteel gaat het verkeer in beide richtingen over zuidelijke sluisbrug van de Pierre Vandammesluis.
  • Vanaf de Visartsluis richting N31 is 1 van de 2 rijvakken ingenomen.
Ingelmunster, N50/N357

Door wegenwerken werd de rotonde N50/N357 afgeslotenDoortocht via de N50 is onmogelijk.

 

Plaatselijke omleidingen verlopen via bypassen (via centrum Ingelmunster, N357 en Gentstraat). Deze zijn niet geschikt voor UV.

 

Voor alternatieve reiswegen UV, zie netwerk klasse 90.

Vermoedelijk einde der werken: voorjaar 2020.

Antwerpen (Linkeroever) / Zwijndrecht, E34

Door fase-omzetting van de wegenwerken op E34 in Antwerpen (Linkeroever) en Zwijndrecht, zal de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen niet mogelijk zijn in onderstaande periodes:

  1. afsluiten lus komende van Charles De Costerlaan richting E34: van donderdag 3 oktober om 21 u tot vrijdag 4 oktober om 5 u
  2. afsluiten uitrit 8 "Waaslandhaven-Oost": vrijdag 4 oktober van 2 u tot 5 u
  3. afsluiten oprit 8 "Waaslandhaven-Oost": van vrijdag 4 oktober om 22.30 u tot zaterdag 5 oktober om 5 u

Gelieve hiermee rekening te houden in uw planning.

Grimbergen, N211

Door voorbereidende graafwerken op de N211 in Grimbergen, tussen kruispunt Brusselsesteenweg en huisnummer 72, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen niet mogelijk van 30 september tot 11 oktober 2019. De plaatselijke omleiding is niet geschikt voor uitzonderlijke voertuigen. Gelieve hiermee rekening te houden in uw planning. De eigenlijke (riolerings)werken starten in 2020.

Meer info: http://wegenenverkeer.be/brusselsesteenweg-wolvertemsesteenweg-grimbergen

Lille, N153

Door wegenwerken op de N153 in Lille is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen onmogelijk vanaf woensdag 23 oktober tot donderdagochtend 31 oktober 2019. De werken wordt uitgevoerd in 2 fasen. In fase 1 blijft de werfzone 5 kalenderdagen (van 23 tot en met 27 oktober) afgesloten voor alle verkeer, zowel dag en nacht. In fase 2 wordt de werfzone alleen 's avonds en 's nachts afgesloten gedurende 3 nachten (20.30 u tot 6.00 u) van 28 oktober 's avonds tot 31 oktober 's morgens. De lokale omleidingen zijn niet geschikt voor uitzonderlijke voertuigen. De N153 geldt momenteel als omleidingsroute voor de wegenwerken op de Steenweg op Tielen in Turnhout. Gelieve hiermee rekening te houden in uw planning. Meer info: http://wegenenverkeer.be/werken/herstelling-asfalt-rechtestraat-en-weche...

Kasterlee, N19 (UPDATE)

Door wegenwerken op de N19 in Kasterlee, tussen kruispunt N19g en kruispunt Kleinrees, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk vanaf maandag 7 oktober 2019. Er wordt alleen gewerkt op de rijbaan richting Turnhout. Al het verkeer moet over de andere rijbaan. Verkeer richting Turnhout wordt 2x door de middenberm geleid. Gelieve de beschikbare breedte en de doorgang door de middenberm te gaan bekijken voor aanvang van het transport. De werken zullen twee weken duren. Meer info: http://wegenenverkeer.be/werken/vernieuwing-wegdek-turnhoutsebaan-richti...

Wolvertem (Meise), N276

Door wegenwerken op het kruispunt Ossegemstraat/Paardenweidestraat in Wolvertem (Meise) is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk vanaf 23 september 2019. Tijdens de werken zal het verkeer alternerend (rijrichting-per-rijrichting) door de werfzone kunnen rijden d.m.v. verkeerslichten. Gelieve op voorhand de beschikbare breedte te gaan controleren. De werken zullen 2 weken duren. Meer info: http://wegenenverkeer.be/werken/kruispunt-paardenweidestraat-n276-en-oss...

Putte, N15

Door wegenwerken op 2 kruispunten op de N15 in Putte, nl kruispunt met Bosstraat/Jan de Cordestraat in Beerzel en kruispunt met Scherpstuklei/Dr. Cornilstraat in Peulis, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen onmogelijk vanaf 23 september tot 23 november 2019. Er wordt tegelijkertijd aan beide kruispunten gewerkt. De omleiding voor +3,5 ton via Lier is niet geschikt voor UV. De oude reisweg voor UV via Koningshooikt en Sint-Katelijne-Waver wordt tijdelijk opengesteld.

PDF Meer info
Moerbeke, N49/E34

Op maandag 9 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van het wegdek van de E34/N49. Hierbij legt de aannemer de twee rijstroken tussen Moerbeke en Kemzeke in de rijrichting van Antwerpen over ruim 9 km opnieuw aan. Om de hinder te beperken wordt er 24u/24u gewerkt. Voor de veiligheid is er een snelheidsbeperking van 50 km/u.  De politie zal extra waakzaam zijn en snelheidscontroles uitvoeren. De werken zijn klaar op 19 september voor de ochtendspits.

Diest, N127

Door wegenwerken op de N127 in Diest, tussen kruispunt R26 Citadellaan en kruispunt Langenberg, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen onmogelijk vanaf 16 september 2019 tot zomer 2021. De standaard omleiding verloopt via Aarschot (maximum hoogte 4,80 m). Voor hogere transporten is een alternatieve omleiding via Tessenderlo uitgewerkt (zie nota).

PDF Meer info
Maldegem, N9

Van 6 augustus tot het einde van het jaar gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op de N9 tussen het kruispunt met de Gentse Steenweg en zijstraat Brielwegel. De rijweg en de fietspaden van de N9 krijgen daar een grondige opknapbeurt. Tijdens de werken komt er ook een veilige fietsoversteek over de N9 aan de Popkensstraat. Verkeer langs de werfzone blijft steeds in één richting mogelijk.

PDF Meer info
Antwerpen, N180

Door wegenwerken op de N180 Noorderlaan tussen Donk Molenbergnatie en Zomerweg in Antwerpen, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf maandag 16 september 2019. De werken duren vermoedelijk 8 weken.

PDF Meer info
Hoogstraten, E19

Door wegenwerken op de A1/E19 tussen Meer (Hoogstraten) en de Nederlandse grens, in de richting van Nederland, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen (richting Nederland) erg moeilijk van 6 tot 30 september 2019. Richting Nederland is er slechts 1 rijstrook vrij. Richting Antwerpen blijft de doorgang mogelijk: 2 versmalde rijstroken van 20 tot 30 september 2019. Meer info: http://wegenenverkeer.be/werken/vernieuwing-wegdek-e19-tussen-meer-en-ne...

Kallo, R2

Door de ontmanteling van hoogspanningsmasten ter hoogte van de Liefkenshoektunnel (kant Beveren) is er geen verkeer mogelijk doorheen de Liefkenshoektunnel (R2), noch op de zijwegen (Sint-Annalaan/Oudedijk) in de nacht van 18 op 19 oktober 2019 van 23 u tot 6 u.

PDF Meer info
Aarschot, R25 & N223

Door wegenwerken op de R25 en N223 in Aarschot, tussen kruispunt Nieuwrodesesteenweg en rotonde “Duracell”, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk van 16 tot 27 september 2019. Er wordt enkel ’s nachts gewerkt, van 19 u ’s avonds tot 5.30 u ‘s morgens, in 4 fasen.

PDF Meer info
Oud-Heverlee, N25

Door wegenwerken op de N25 in Oud-Heverlee, tussen kruispunt Bierbeekstraat en op- en afrittencomplex E40, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moelijk tot onmogelijk van 9 augustus tot eind september 2019. Doorgaand verkeer blijft mogelijk mits doorsteek door de middenberm. Aangezien ook de brug over de Banhagestraat in de werfzone zit, moet nagegaan worden of de overschrijdingsvoorwaarden vermeld in de vergunning (enkel de oostelijke brughelft mag overschreden worden) nog kunnen gerespecteerd worden, zoniet moet een andere reisweg gezocht worden.

Meer informatie (hinder, fasering, kaarten, updates, ...): http://wegenenverkeer.be/werken/onderhoudswerken-op-expresweg-n25-oud-he...

Diest, R26

Door wegenwerken op de R26 in Diest, tussen de kruising met de Vervoortstraat en de rotonde met de Leuvensesteenweg, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk van 19 tot 30 augustus 2019.

PDF Meer info
Opwijk, N47

Door wegenwerken op de N47 in Opwijk, vanaf de grens met Lebbeke tot 150 m voor het kruispunt met de Steenweg op Aalst, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk van 5 augustus tot tweede helft september 2019.

PDF Meer info
Turnhout, Steenweg op Tielen

Door wegenwerken op de Steenweg op Tielen in Turnhout, tussen R13 en kruispunt met Parkring, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen onmogelijk van 5 augustus 2019 tot eind februari 2020.

PDF Meer info
Mechelen, R6/N1

Door de bouw van een fly-over over het kruispunt R6/N1 te Mechelen, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf 25 juli 2019 (start fase 3) tot zomer 2020.

PDF Meer info
Antwerpen, N107

Door wegenwerken op de N107 Generaal Armstrongweg in Antwerpen, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk tot begin september 2019. Er wordt enkelrichtingsverkeer ingesteld.

PDF Meer info
Antwerpen, R10

Door verschillende wegenwerken op de R10 in Antwerpen, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk, voornamelijk hinder tot begin september 2019, zie oplijsting in bijlage.

PDF Meer info
Ternat, N285 (UPDATE)

Door wegenwerken op de N285 in Ternat, ter hoogte van het op- en afrittencomplex E40, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen onmogelijk vanaf 16 september 2019 tot midden september 2020.

UPDATE: de wegenwerken starten pas op 30 september en vanaf 7 oktober 2019 is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen onmogelijk.

PDF Meer info
Zemst, N1

Door wegenwerken op de N1 in Zemst, tussen kruispunt Heidestraat en de gemeentegrens met Mechelen, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen onmogelijk tot eind oktober 2019.

PDF Meer info
Genk, N76

Van vrijdag 12 juli tot eind augustus 2019 wordt de oude spoorwegbrug gerenoveerd en het kruispunt met de Lucien Londotstraat heraangelegd. Het verkeer op de Torenlaan moet dan tijdelijk in elke richting over één rijstrook langs de werfzone rijden. Uitzonderlijk vervoer is in deze fase van de werken erg beperkt, brede transporten zijn niet mogelijk.

Oud-Turnhout & Mol, E34

Door wegenwerken op de E34 in Oud-Turnhout en tussen het kanaal Dessel-Schoten (brug inbegrepen) en de Nederlandse grens in Mol (Postel), is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk van 12 juli tot 11 november 2019. De overschrijdingsvoorwaarden voor de brug over het kanaal werden intussen onderzocht en zijn te vinden in het document in bijlage. Voor massa > 120 ton zal bijkomend advies nodig zijn.

PDF Meer info
Hasselt, R71-N702

Vanwege de aanleg van de tram-bustunnel onder het kruispunt van de Grote ring en de Universiteitslaan in Hasselt wordt vanaf 28/06/2019 hinder verwacht.

Uitzonderlijk vervoer tot categorie 3 op de Universiteitslaan en de R71 blijft tijdens het grootste deel van de werken mogelijk over de tijdelijke wegenis. Eventuele doortochten moeten ten alle tijden op voorhand gecontroleerd worden. 
meer info: http://wegenenverkeer.be/werken/aanleg-tram-bustunnel-grote-ring-x-unive...

Antwerpen, R2

Door wegenwerken op het op- en afrittencomplex 13 “Kanaaldok B1/B2” van de R2 in Antwerpen, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf begin juni tot eind augustus 2019.

PDF Meer info
Mortsel, R11

Door wegenwerken op de R11 in Mortsel, tussen kruispunt Eggestraat en kruispunt Heirbaan, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf 12 augustus 2019 tot eind maart 2020.

PDF Meer info
Kalmthout, N111/N117

Door de vernieuwing van het kruispunt N111/N117 in Achterbroek (Kalmthout) is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen onmogelijk tijdens de zomermaanden van 2019.

PDF Meer info
Avelgem, rotonde N353/N391a

Door wegenwerken is de doorgang thv de rotonde N353/N391a te Avelgem ernstig gehinderd.
Plaatselijke omleidingen zijn niet geschikt voor UV.
Voor alternatieve reiswegen UV, zie netwerken klasse 90 en 120.

Vermoedelijk einde der werken: 22/11/2019.

Lanaken, N78

Vanwege wegenwerken aan het kruispunt Rekemerstraat:in de N78 is de doorgang voor uitzonderlijk vervoer beperkt. Het verkeer op de Steenweg gebeurt over één rijstrook in beide richtingen. Deze situatie blijft gelden tot het einde van de werken in het najaar.

Aartselaar, N177

Door de werken van Aquafin op de N177 tussen kruispunt Leugstraat en de Struisbeek (net voorbij Koffie Rombouts) te Aartselaar, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen onmogelijk op de N177 richting Antwerpen vanaf juni 2019 tot april 2020. UV kan de N177 vermijden via de A12 tot in Wilrijk (kruispunt Atomiumlaan).

PDF Meer info
Laarne/Lochristi, N445

Op maandag 4 maart 2019 gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op de Heirweg (N445) in Laarne/Lochristi. Tussen het kruispunt van de Bulstraat met de Vossenstraat tot aan de Rivierstraat vernieuwt de aannemer het wegdek in asfalt. De bushaltes worden heraangelegd en parkeerstroken in kasseien worden groene bermen. Tijdens de werken kan het verkeer richting Zele door, het verkeer richting Destelbergen rijdt om. Fietsers kunnen langs de werf passeren. De werken duren vier maanden en zullen voor de zomer 2019 klaar zijn.

Aalst, R41/N9

Op 15 januari 2019 na de ochtendspits starten we met de aanleg van de definitieve rotonde op de kruising van de Boudewijnlaan (R41) en de Gentsesteenweg (N9). Het wegdek wordt volledig opgebroken en de tijdelijke rotonde verdwijnt. Hierdoor gelden een aantal extra omleidingen vanaf 15 januari. Deze situatie duurt zeker tot eind maart 2019.

De omleidingen zijn niet geschikt voor uitzonderlijk vervoer.

Adegem-Balgerhoeke, N49

Vanaf 1/3/2019  is de doorgang voor uitzonderlijk vervoer op de brug te Balgerhoeke erg beperkt.
In de rijrichting Zeebrugge is het transport toegelaten tot een maximale breedte van ca. 4,50 m.
In de rijrichting Antwerpen is het transport beperkt tot massa conform met maximale breedte van ca. 4,50 m.
Deze situatie duurt tot midden juli 2019.

Opgelet :

Vanaf 5/8/2019 is de doorgang voor uitzonderlijk vervoer in de twee richtingen beperkt tot transporten met massa conform en max. breedte ca. 4,50 m.
Deze situatie duurt tot december 2019.

Wenduine, N34

Door wegenwerken is er sterke hinder op de N34 te Wenduine.

Passage door de werken is (momenteel) verboden voor UV.
Plaatselijke omleidingen zijn (momenteel) niet geschikt voor UV.
Voor alternatieve reiswegen UV, zie netwerken klasse 90 en 120.

Vermoedelijk einde der werken: juli 2020

Wingene - Beernem, N370

Door wegenwerken is de N370 tussen Wingene en Beernem afgesloten.
Passage door de werken is (momenteel) verboden voor UV.
Plaatselijke omleidingen zijn (momenteel) niet geschikt voor UV.
Voor alternatieve reiswegen UV, zie netwerken klasse 90 en 120.

Vermoedelijk einde der werken: 14/03/2020.

Maldegem-Eeklo, N49/E34

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 26 februari met structureel onderhoud op de E34/N49 tussen Eeklo en Maldegem. De Expressweg (E34/N49) krijgt een nieuw wegdek in asfalt in de beide richtingen. Tijdens de werken rijdt het verkeer over één rijstrook in plaats van twee in de beide richtingen.  Ook gaan de op- en afritten dicht en moet het verkeer omrijden. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. De werken starten op 26 februari en duren tot de zomer 2018.

Aalst, N9

Het gedeelte van de Gentsesteenweg (N9) tussen de Welvaartstraat en de Sinte Annalaan wordt van gevel tot gevel heraangelegd. In april start dan de heraanleg zelf en kan het verkeer enkel nog in de richting van het centrum van Aalst rijden.

Indexering van de retributies

De retribtuties worden, zoals wettelijk voorzien, aangepast op 1/1/2018.
In bijlage vind je de nieuwe bedragen.

PDF Meer info
Temse, N41

Op maandag 16 oktober start de laatste fase van de werken aan de N41 in Temse tussen Steenweg Hulst-Lessen (Kettermuit) en de tunnel aan de Dorpstraat (Duivenhoek). Aangezien de aannemer op de N41 zelf werkt, gaat de weg gedurende drie weken dicht. Doorgaand verkeer rijdt om via Waasmunster, Hamme en Dendermonde. Waterwegen en Zeekanaal nv (WenZ) maakt van de gelegenheid gebruik om ook werken uit te voeren. 

Let op :  de omleiding is niet geschikt voor uitzonderlijk vervoer.

Aalter, N37

Fasewissel op complex Aalter: vanaf zaterdagmorgen 10 juni rijdt het verkeer via N409. De aannemer is klaar met de brug over de Steenweg op Deinze (N409). Vanaf 10 juni werkt hij aan de brug in de E40 over de Tieltsesteenweg (N37). Dit betekent dat het verkeer van zuid naar noord en omgekeerd via de Steenweg op Deinze (N409) moet rijden. De Tieltsesteenweg (N37) is onderbroken aan de brug: de omleiding verloopt via de nieuwe verbindingsweg en de rotonde aan de Steenweg op Deinze (N409).

Poperinge N38/N333

Gelieve met de nota in bijlage rekening te houden!

PDF Meer info
Facturatie van uw vergunningen:

Vanaf vandaag (26 april 2017) zal het Brussels Hoofdstedelijk Gewest instaan  voor de facturatie van de afgeleverde vergunningen uitzonderlijk vervoer en dit voor de 3 gewesten.

Begin mei zal u een factuur ontvangen voor de prestaties van 24 februari tot en met 31 maart.

Vervolgens zullen alle behandelde aanvragen gefactureerd worden in de daarop volgende maand.

Bijvoorbeeld: de aanvragen die behandeld worden van 01 tot en met 31 mei zullen gefactureerd worden in de loop van de maand juni.

Let wel op dat u het juiste bankrekeningnummer gebruikt  !

Het rekeningnummer dat gebruikt wordt door de gewesten is verschillend van de facturen afkomstig uit de FOD Mobiliteit en Vervoer.

Deze wijziging vloeit voort uit de regionalisering van de Dienst Uitzonderlijk Vervoer als gevolg van de zesde staatshervorming.

Voor alle vragen omtrent u factuur, kunt u contact nemen met teuv@gob.brussels.

Geel/Olen, N13

Door wegenwerken op de N13 tussen Geel en Olen is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf begin januari 2017 tot eind 2018.

PDF Meer info