Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe fietspaden langs Diestersteenweg en Leopoldsburgsesteenweg

Nieuwe fietspaden langs Diestersteenweg en Leopoldsburgsesteenweg

Algemeen Overzicht

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N73

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal in Leopoldsburg het fietspad aan weerskanten van de Diestersteenweg – Leopoldsburgsesteenweg (N73) over een afstand van ongeveer 1 km in asfalt vernieuwen, tussen de Dwarsstraat en de Vloosstraat. Het fietspad wordt ook plaatselijk breder. De werken starten in juni en zullen ongeveer 4 weken duren. Verkeer op de N73 blijft steeds mogelijk,  via versmalde rijstroken. Fietsers fietsen rond de werf. 

Wat en waarom?

Nieuw fietspad in asfalt, plaatselijk ook breder

AWV zal in Leopoldsburg het fietspad aan weerskanten van de Diestersteenweg – Leopoldsburgsesteenweg (N73) over een afstand van ongeveer 1 km vernieuwen, tussen de Dwarsstraat en de Vloosstraat. De kruispunten met de Acacialaan/Berkenlaan en de Oudstrijdersstraat zijn al vernieuwd en vallen buiten de werkzone. 

Het bestaande fietspad in beton wordt over de volledige zone in asfalt heraangelegd. Tussen de Dwarsstraat en de Berkenlaan (zone 1) wordt het beton afgefreesd, terwijl tussen de Acacialaan en de Vloosstraat (zone 2 en 3) het fietspad, samen met de langsstrook in betonstraatstenen, volledig wordt opgebroken. Hier wordt het fietspad ook verbreed naar 1,80 meter. De markeringen worden opnieuw aangebracht. 

N73 Leopoldsburg fietsrelance

Timing en impact?

Uitvoering in fases

De werken starten in de week van maandag 7 juni en zullen ongeveer 4 weken duren. De uitvoering gebeurt per zone, waarbij elke rijrichting om de beurt wordt vernieuwd.

Opgelet: asfaltwerken zijn weersgevoelig, waardoor de planning zou kunnen wijzigen. 

Lokale omleiding of versmalde rijstroken

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Deze maatregelen gelden voor de volledige uitvoeringstermijn:

  • Fietsers volgen een lokale omleiding rond de werfzone, via het achterliggend wegennet. 
  • Gemotoriseerd verkeer tussen het centrum en Heppen blijft maximaal mogelijk via de N73. Ter hoogte van de werfzone moet het wel over twee versmalde rijstroken.
  • Op de langsparkeerstroken in de werfzone geldt een parkeerverbod.
  • Informatie over eventuele wijzigingen in de dienstverlening van De Lijn vindt u aan de bushalte in de werfzone of op www.delijn.be.

Contacteer ons

Contact
Bereikbaarheidsadviseur Wegen Limburg
Telefoon
011 433 855
E-mail