Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken aan rotonde Halle-Industrie

Herstellingswerken aan rotonde Halle-Industrie

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N7

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit op de Edingensesteenweg (N7) in Halle, ter hoogte van de rotonde met de Zinkstraat, aan Halle-Industrie Z.4A.

Wat en waarom?

Fietspad wordt vernieuwd

Aan de rotonde met de Zinkstraat verhogen we het comfort voor de fietsers door het fietspad te vernieuwen met duurzaam en onderhoudsvriendelijk beton. Daarnaast worden de bermen afgeplat. Dat zorgt er in de toekomst voor dat er geen water blijft staan op het fietspad. Waar nodig, worden de mozaïekkeien hersteld.

Timing en impact?

Tijdelijke verkeerslichten

De herstellingswerken worden uitgevoerd tussen 18 en 22 juni. Toch is het mogelijk dat de planning van de werken kan veranderen. Door de coronamaatregelen is het niet steeds mogelijk om materiaal te verkrijgen bij de centrale.

De weg blijft tijdens de werken steeds open maar hinder is mogelijk. Dat hangt af van de verkeersintensiteiten en het verdere verloop van de coronacrisis. Tijdens de werken worden er tijdelijke verkeerslichten geplaatst op de Edingensesteenweg (in beide richtingen) en op de Zinkstraat zodat het verkeer beurtelings langs de werfzone kan rijden.

Alternatieve route richting Brussel

De oprit van de A8 in de richting van Rijsel blijft tijdens de werken steeds open. Bestuurders vanuit de Zinkstraat die de A8 richting de Ring rond Brussel willen volgen, volgen een alternatieve route. Zij volgen de A8 richting Rijsel en nemen de afrit aan het op- en afrittencomplex in Tubeke (nr. 23). Daar nemen zij de oprit richting Brussel.

Rotonde in tegengestelde richting tijdens werken

Het industriepark aan de Zinkstraat blijft bereikbaar. Hierdoor zal gedurende de werken de rotonde in tegengestelde richting worden genomen.  Voor langere voertuigen is het moeilijker om langs de werfzone te rijden.