Overslaan en naar de inhoud gaan

Betonherstellingswerken op Leuvensesteenweg en herstelling bushalte 'Lange Wagenstraat'

Betonherstellingswerken op Leuvensesteenweg en herstelling bushalte 'Lange Wagenstraat'

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N2

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit aan het betonnen wegdek op de Leuvensesteenweg (N2) in Sint-Stevens-Woluwe. Ook de bushalte ‘Lange Wagenstraat’ richting Brussel wordt hersteld.

Wat en waarom?

Herstellingen aan betonplaten

Op de Leuvensesteenweg (N2) in Sint-Stevens-Woluwe, tussen de Bevrijdingslaan en de Voordestraat, worden betonplaten over een afstand van ongeveer een kilometer opgebroken en vernieuwd. Daarnaast worden slechte voegen tussen de verschillende betonplaten weggewerkt.

Bushalte Lange Wagenstraat richting Brussel

Wegen en Verkeer voert tegelijk ook herstellingswerken uit aan de bushalte ‘Sint-Stevens-Woluwe Lange Wagenstraat’ op de Leuvensesteenweg (N2) in Zaventem, in de rijrichting van Brussel. Het asfalt van de bushalte wordt vernieuwd en we leggen de boordstenen en het voetpad ter hoogte van de bushalte opnieuw aan. 

Timing en impact?

Werken juni en juli 2020

De betonherstellingswerken worden uitgevoerd tussen 8 juni en 10 juli. Toch is het mogelijk dat de planning van de werken kan veranderen. Door de coronamaatregelen is het niet steeds mogelijk om materiaal te verkrijgen bij de centrale.

Als er gewerkt op de middelse rijstrook, worden er tijdelijke verkeerslichten geplaatst zodat het verkeer beurtelings langs de werfzone kan rijden.

De Werkvennootschap en Wegen en Verkeer delen omleiding

De Werkvennootschap voert omvangrijke werken uit op het kruispunt van de R22 met de Leuvensesteenweg (zie: www.werkenaandering.be/f202). De aansluiting van de Leuvensesteenweg (N2) ter hoogte van het kruispunt met Woluwedal wordt door De Werkvennootschap volledig afgesloten vanaf 2 juni.

Wegen en Verkeer maakt gebruik van deze afsluiting en voert tegelijkertijd werken op de Leuvensesteenweg. Er is dan geen doorgaand verkeer mogelijk op de Leuvensesteenweg. Enkel omwonenden en lokaal verkeer voor bedrijven kunnen doorrijden.

Omleiding doorgaand en lokaal verkeer voor beide werken

Er worden twee omleidingen opgesteld:

  • Doorgaand verkeer: zij worden in beide richtingen omgeleid via de Bevrijdingslaan en de Tramlaan
  • Lokaal verkeer: zij worden omgeleid vanaf het Woluwedal via de Tramlaan en de Bevrijdingslaan, zoals de omleiding voor de werken van de Werkvennootschap.
  • Voor de veiligheid van fietsers en voetgangers wordt er in de werfzone een snelheidsbeperking van 30 km/u. ingesteld.

Woningen en handelszaken bereikbaar

De werfzone op de Leuvensesteenweg, tussen de Bevrijdingslaan en Woluwedal, blijft steeds toegankelijk vanaf het kruispunt met de Bevrijdingslaan.

Ter hoogte van de werfzone tussen de Bevrijdingslaan en de Voordestraat wordt één rijstrook en de aanpalende parkeerstrook ingenomen. Handelaars en omwonenden kunnen hun handelszaak en woning via twee versmalde rijstroken bereiken. Alle winkels en woningen blijven toegankelijk voor fietsers en voetgangers. In bepaalde zones van de werken is het mogelijk dat er een parkeerverbod ingesteld wordt.

Omleidingsinfo betonherstellingswerken op de Leuvensesteenweg

Documenten

Bewonersbrief

Hieronder kan u de bewonersbrief lezen.