Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken kruispunt Bredabaan (N1) met Essensteenweg/Sint-Jobsesteenweg in Brasschaat zondagavond volledig klaar

Werken kruispunt Bredabaan (N1) met Essensteenweg/Sint-Jobsesteenweg in Brasschaat zondagavond volledig klaar

De werken aan het kruispunt van de Bredabaan (N1) met de Essensteenweg/Sint-Jobsesteenweg in Maria-ter-Heide (Brasschaat) zitten in de laatste rechte lijn. Op zaterdag 9 en zondag 10 december wordt het kruispunt volledig afgesloten om het nieuwe wegdek te asfalteren. Als alles goed verloopt, gaat het kruispunt vanaf zondagavond 21.00 uur opnieuw open en is er geen hinder meer voor het verkeer. 

Vanaf zaterdag 9 december om 18.00 uur tot en met zondag 10 december om 21.00 uur wordt het kruispunt volledig afgesloten voor de asfaltering. De werfzone op de Bredabaan loopt vanaf huisnummer 864 tot huisnummer 1187A. Op de Essensteenweg start de afsluiting vlak voor de zijstraten Nieuwpoortlei en Bierwertslei. Op de Sint-Jobsesteenweg loopt de afsluiting vanaf het kruispunt tot vlak voor de bushalte Brasschaat De Burletheide. Plaatselijk verkeer op de Bredabaan rijdt in beide richtingen om via Brechtsebaan, Brasschaatbaan, Sint-Willebrordustraat, Kapelstraat, Mieksebaan en Wuustwezelsteenweg (N133). Doorgaand verkeer en vrachtverkeer blijft de huidige omleiding via de E19 volgen. Voetgangers en fietsers kunnen het voetpad of fietspad blijven gebruiken. Oversteken moet wel buiten de werfzone. Na de asfalteringswerken is het kruispunt volledig klaar en gaat het opnieuw open voor alle verkeer.

Veiliger kruispunt

“Het kruispunt werd sinds augustus onder handen genomen om de verkeersveiligheid te verhogen”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Langere afslagstroken geven afslaand verkeer meer ruimte om zich op te stellen. Dat zorgt voor een vlottere verkeersdoorstroming en het verkleint ook de kans op kop-staartaanrijdingen op de vier takken van het kruispunt. Daarnaast vernieuwde het Agentschap Wegen en Verkeer ook de fietspaden rond het kruispunt en de oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. De Bierwertslei en Nieuwpoortlei zijn voortaan losgekoppeld van de Essensteenweg voor gemotoriseerd verkeer. Zo wordt het kruispunt van de Bredabaan met de Essensteenweg compacter en beter leesbaar. Tot slot werden ook de verkeerslichten op het kruispunt vernieuwd met een maximaal conflictvrije regeling zodat fietsers en voetgangers veilig kunnen oversteken.”

Weersgevoelig

De planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/brasschaat.