Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijdagavond opnieuw twee rijstroken richting Brussel op E314 in Leuven

Vrijdagavond opnieuw twee rijstroken richting Brussel op E314 in Leuven

Wegen en Verkeer zal op vrijdagavond op de E314 in Wilsele de rechterrijstrook voor het verkeer in de rijrichting van Brussel openstellen voor het verkeer. De aannemer heeft vrijdagochtend die rijstrook - waar zich donderdag een verzakking voordeed - hersteld. Rond 14u werd de laatste asfaltlaag geplaatst, nu is het even wachten tot het asfalt is afgekoeld. De rijstrook zal normaal gezien rond 18u opnieuw opengesteld worden.

Verzakking op rechterrijstrook richting Brussel

De afgelopen dagen was er op de E314 tussen 10u en 21u maar een rijstrook open voor het verkeer in de rijrichting van Brussel, omdat de aannemer in de middenberm “damplanken” moest plaatsen ter voorbereiding van de graafwerken die er de komende weken gaan gebeuren. Voor 10u ‘s ochtends werd er een tweede rijstrook opengesteld, om de ochtendspits niet te veel te hinderen. 

Toen er zich op donderdag, terwijl de aannemer de damplanken aan het plaatsen was,  een verzakking voordeed  op de rechterrijstrook, moest die afgesloten worden. Het gevolg was dat er op vrijdagochtend maar een rijstrook (de linkerrijstrook) open was en dat er lange files stonden aan te schuiven richting Leuven / Brussel. 

Vanaf vrijdagavond keren we terug naar de werfsituatie van voor 9 juni, namelijk twee versmalde rijstroken per rijrichting. 

Leuven Noord: elf infrastructuurprojecten ten noorden van Leuven 

Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt vanaf 2020 een fiets- en autotunnel onder de snelweg E314, in het verlengde van de Kessel-Losesteenweg. De aanleg van de fiets- en autotunnel maakt deel uit van 'Leuven Noord', een reeks van elf infrastructuurprojecten ten noorden van Leuven tussen 2018 en 2023. Meer informatie over al deze werken is te vinden op de website www.leuvennoord.be