Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee weken herstellingswerken aan kruispunt Driekoningen in Sint-Niklaas

Twee weken herstellingswerken aan kruispunt Driekoningen in Sint-Niklaas

Van maandag 5 juli tot 16 juli voert het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken uit aan de boordstenen aan het kruispunt Driekoningen in Sint-Niklaas. Het verkeer zal tijdens de werken omleidingen moeten volgen. De werken gebeuren bewust tijdens de verkeersluwere periode (zomervakantie). De werken zullen twee weken duren.

Nieuwe boordstenen

In 2018 is het kruispunt Driekoningen heraangelegd. Sindsdien is vastgesteld dat sommige kantstroken/boordstenen die vaak overreden worden schade vertonen. De huidige prefab-elementen zullen dan ook vervangen worden door kantstroken die in één stuk getrokken worden. Deze techniek zorgt voor meer stevigheid en duurzaamheid. De werken beginnen op maandag 5 juli en duren tot 16 juli. 

Twee fasen

Er wordt in 2 fasen gewerkt waarbij telkens een rotonde afgesloten wordt. Voor de fietsers en voetgangers is er geen hinder. In beide fasen zal het doorgaand verkeer komende van de N70 uit Lokeren, van de N41 Elversele en van de N16 wordt omgeleid via de Prins Boudewijnlaan (N70) en de Singel (R42).

Fase 1: van maandag 5 juli om 6u tot vrijdag 9 juli om 17u

De rotonde R42-Driekoningenstraat is afgesloten.  Lokaal verkeer van het centrum naar de Driekoningenstraat moet rondrijden via de rotonde Hofstraat, de Spoorweglaan, de Plezantstraat, de Heistraat, Driekoningenstraat  en omgekeerd.

Fase  1

Fase 2: van maandag 12 juli 6u tot vrijdag 16 juli om 17u

De rotonde R42- Hofstraat wordt afgesloten. Lokaal verkeer van het centrum naar de Driekoningenstraat moet rondrijden via de Plezantstraat, de Heistraat, Driekoningenstraat en omgekeerd. 

Fase  2

In het weekend van vrijdag 9 juli vanaf 17u tot maandag 12 juli 6u wordt er niet gewerkt en is alles open voor het verkeer.

Alle info over deze werken op www.wegenenverkeer.be/Sint-Niklaas.