Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie onderzijde bruggen over E17 in Nazareth en Beervelde vanaf 31 mei

Renovatie onderzijde bruggen over E17 in Nazareth en Beervelde vanaf 31 mei

De brug van de Klapstraat over de E17 in Nazareth en de brug Eethoek over de E17 in Beervelde ondergaan een grondige opknapbeurt. Vanaf 31 mei wordt ook de onderkant van brug aangepakt. De herstellingswerken zullen een maand duren. Tijdens deze werken rijdt het verkeer op de E17 ter hoogte van de brug tussen 22u en 6u over één rijstrook. De renovatie van de bruggen past binnen het actieplan van het Agentschap Wegen en Verkeer om systematisch alle bruggen in slechte staat grondig te renoveren. 

Renovatie onderzijde bruggen over E17
In februari is de aannemer gestart met de volledige sanering van de brug Klapstraat over de E17 in Nazareth en de brug Eethoek in Beervelde. Vanaf 31 mei start hij met de betonherstellingen langs de onderzijde van de bruggen. Om de hinder voor het verkeer zoveel als mogelijk te beperken, gebeuren deze werken in verschillende fases en 's nachts tussen 20u en 6u. Tijdens de weekends wordt niet gewerkt. Deze herstellingswerken duren tot eind juni. Na het bouwverlof, in augustus wordt nog een beschermingslaag aan de onderzijde van de brug aangebracht. Dit zal een tweetal weken duren per brug. Ook dan worden rijstroken ingenomen op de E17.

Verkeerssituatie op E17
Het verkeer rijdt op de E17 ter hoogte van de brug in Nazareth en ter hoogte van de brug in Beervelde over 1 rijstrook tussen 22u en 6u. Vanaf 20u wordt één rijstrook in genomen. Van 22u tot 6u worden twee rijstroken ingenomen. Dit geldt voor de beide richtingen maar dit zal nooit tegelijk zijn.

De renovatie aan de bovenzijde van de bruggen loopt nog tot eind juni. De beide bruggen blijven langs beide zijden afgesloten en het verkeer blijft de omleidingen volgen. Eind juni zullen de bruggen terug opengesteld worden voor alle verkeer.

Alle info over deze werken met de omleidingsplannen op www.wegenenverkeer.be/Nazareth en www.wegenenverkeer.be/Beervelde.