Overslaan en naar de inhoud gaan

Proefvak voor herstellingen aan wegdek R2 richting Gent vanaf 15 maart

Proefvak voor herstellingen aan wegdek R2 richting Gent vanaf 15 maart

Van vrijdag 15 tot en met maandag 18 maart voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)  herstellingen uit op de R2 richting Gent, tussen het complex Waaslandhaven-Zuid [10] en de E34. Hij maakt een proefvak ter voorbereiding van grootschalige herstellingswerken tussen de Beverentunnel en de aansluiting met de E34. Het verkeer passeert tijdens de voorbereidende werken over één rijstrook. Vanaf dinsdag 12 maart geldt een snelheidsbeperking op de R2 van 70 kilometer per uur.

Op acht verschillende locaties op de R2 zijn asfaltherstellingen noodzakelijk aan het wegdek om de verkeersveiligheid en het rijcomfort te verhogen. Tussen de aansluiting van de E34 en de Beverentunnel vernieuwt een aannemer binnenkort in beide richtingen de fundering en verharding van het wegdek en brengt hij nieuwe wegmarkeringen aan. Ter voorbereiding van die werkzaamheden legt de aannemer eerst een proefvak aan in de richting van Gent. Het gaat over een afstand van ongeveer 150 meter, ter hoogte van de Steenlandlaan aan de spoorwegovergang. Aan de hand van enkele onderzoeken van de fundering en ondergrond bekijkt hij hoe de vernieuwing van het wegdek op langere afstand het best wordt aangepakt.

Snelheidsverlaging op R2 vanaf 12 maart

Om de verkeersveiligheid op korte termijn te waarborgen, voert AWV vanaf dinsdag 12 maart (09.00 uur) een snelheidsbeperking in van 70 kilometer per uur. Richting Nederland is dat van de oprit Beveren tot na de Beverentunnel. Richting Gent van de Beverentunnel tot de aansluiting met de E34.

Proefvak vanaf 15 maart, structureel onderhoud ten vroegste vanaf mei

Van vrijdag 15 maart 20.00 uur tot en met maandag 18 maart 05.00 uur werkt de aannemer aan het proefvak. Doorgaand verkeer op de R2 richting Gent passeert plaatselijk over één rijstrook in plaats van drie. Zowel richting E34-Antwerpen als E34-Gent blijft de doorgang verzekerd. Weggebruikers houden best rekening met vertragingen.

Vanaf mei 2024 start het agentschap met het structureel onderhoud in beide richtingen. De aannemer werkt op acht locaties gedurende tien weekends. Het overzicht van de locaties is beschikbaar via wegenenverkeer.be/antwerpen.

Meer info

De planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werfomstandigheden en kan bijgevolg nog aangepast worden. De meest actuele info is steeds beschikbaar via www.wegenenverkeer.be/antwerpen.