Overslaan en naar de inhoud gaan

"Olifantenpadje" wordt volwaardig voetpad op Molenheidebaan-Trianondreef

"Olifantenpadje" wordt volwaardig voetpad op Molenheidebaan-Trianondreef

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt vanaf woensdag 6 december 2023 een volwaardig voetpad aan op de Molenheidebaan-Trianondreef (N267) tussen het kruispunt met de Consciencelaan en de Zevenbunderweg in Boortmeerbeek. De aannemer werkt hier maximum tot aan de start van de kerstvakantie. Op de Molenheidebaan-Trianondreef zal het verkeer via tijdelijke verkeerslichten een tweetal weken om de beurt kunnen doorrijden.

Het 'olifantenpad' - een smalle aardweg  langs de Trianondreef-Molenheidebaan - krijgt een nieuwe verharding. Het wegje tussen het kruispunt met de Consciencelaan en de Zevenbunderweg wordt over een 40-tal meter omgevormd tot een volwaardig voetpad. Voetgangers zullen in de toekomst de verlichte oversteekplaats ter hoogte van het domein Hofstade beter kunnen bereiken. 

Aansluiting met Consciencelaan en de Zevenbunderweg  afgesloten

Voetgangers en fietsers ondervinden weinig hinder tijdens de werken. Zij kunnen aan de overkant van de weg langs de werfzone passeren. Ter hoogte van de werfzone worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Auto’s rijden om de beurt de werfzone voorbij. De zijstraten Consciencelaan en de Zevenbunderweg worden afgesloten ter hoogte van de aansluiting met de Molenheidebaan-Trianondreef. Plaatselijk verkeer volgt een omleiding via de Burggraaf G. Terlindenlaan. Er zijn geen bushaltes in de onmiddellijke omgeving van de werfzone.  Buslijnen die de Molenheidebaan passeren kunnen vertraging ondervinden door de tijdelijke verkeerslichten. Klanten raadplegen voor hun vertrek best de routeplanner via delijn.be/routeplanner.

Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/boortmeerbeek