Overslaan en naar de inhoud gaan

N78 Dilsen-Stokkem - Zaterdag omleiding voor verkeer richting Maaseik op Rijksweg tussen Dilsen en Rotem

N78 Dilsen-Stokkem - Zaterdag omleiding voor verkeer richting Maaseik op Rijksweg tussen Dilsen en Rotem

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zit stilaan in de laatste rechte lijn voor de vernieuwing van de N78 Rijksweg tussen Dilsen en Rotem in Dilsen-Stokkem. Zaterdag 11 december worden de rijstroken richting Maaseik geasfalteerd. Verkeer in die richting volgt een omleiding. Tegen het kerstverlof is de volledige herinrichting achter de rug.

Naar analogie met het asfalteren van de rijweg richting Maasmechelen, volgt nu dus de rijweg in de richting van Maaseik, tussen de M. Stansstraat en de Kempenstraat. Tegelijk herstelt AWV de doorsteken aan de koppen van de werf, waarbij verkeer via doorsteken de voorbije maanden op versmalde rijstroken aan één kant van de weg reed. 

De asfaltwerken gebeuren overdag op zaterdag 11 december, vanaf de vroege ochtend. Bij goede weersomstandigheden zijn de werken in één dag klaar. De Rijksweg is over de lengte van de werfzone onderbroken voor verkeer in de richting van Maaseik. Dat verkeer volgt een omleiding via de Hoogbaan. Richting Maasmechelen kan verkeer passeren. 

Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. 

Aanleg middengeleider laatste wapenfeit
Na de asfaltwerken herstelt de huidige verkeerssituatie zich, met verkeer dat rijdt via versmalde rijstroken aan de kant van de Ritserstraat. Midden volgende week zetten we het verkeer om naar de gebruikelijke rijstroken. Het moet dan wel nog even over één rijstrook in elke richting, omdat over de volledige lengte van de Rijksweg een betonnen middengeleider tussen de rijhelften wordt gestort. 

Bij gunstige weersomstandigheden wil AWV tegen het kerstverlof de vernieuwde Rijksweg volledig openstellen voor alle verkeer. De Rijksweg is dan uitgerust met aan weerskanten vrijliggende fietspaden en een groenstrook. Verkeer beschikt in elke richting over een extra rijstrook, zoals de zone tussen Rotem en Elen. De aansluiting met de Ritserstraat dient als keerpunt voor verkeer met een veilige fietsoversteek. Met de ingreep verbetert AWV zowel de fietsveiligheid als de doorstroming. 

Meer info: www.wegenenverkeer.be/dilsen-stokkem