Overslaan en naar de inhoud gaan

N730c Genk/Bilzen - Vanaf maandag extra hinder op Taunusweg industriepark Kieleberg

N730c Genk/Bilzen - Vanaf maandag extra hinder op Taunusweg industriepark Kieleberg

Maandag 10 januari hervat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de aanleg van het dubbelrichtingsfietspad langs de Taunusweg (N730c) op het industriepark Kielberg in Bilzen en Genk. De komende twee maanden wordt gewerkt aan vijf beveiligde fietsoversteekpunten ter hoogte van de kruispunten. De hinder neemt vanaf maandag toe: op verschillende plaatsen moet verkeer beurtelings over één rijstrook via tijdelijke werflichten. Fietsers fietsen ondertussen al over het nieuwe fietspad. 

Voor het kerstverlof werd het dubbelrichtingsfietspad langs de Taunusweg afgerond en opengesteld voor fietsverkeer. Het fietspad ligt aan de zuidkant van de Taunusweg (rijrichting Munsterbilzen) en is onderdeel van de fietssnelweg F72 tussen Hasselt en Maastricht.
 
Na een korte winterbreak start AWV aanstaande maandag 10 januari met een volgende fase: de bouw van vijf beveiligde fietsoversteekpunten ter hoogte van de verschillende kruispunten. De oversteekpunten worden uitgevoerd met een ruim middeneiland als opstelzone. Zo kunnen fietsers straks veilig in twee tijden van de fietssnelweg de zijstraten aan de overkant bereiken.  

Extra hinder op Taunusweg en zijstraten

Vanaf maandag 10 januari werkt de aannemer in eerste instantie ter hoogte van de kruispunten met de Geleenlaan, Deense Wijersstraat en de Kruisbosstraat. Nadien volgen de Caetsbeekstraat en de Calvarieberg. De aanleg ervan zal een tweetal maanden duren. 
 
Meerdere fietsoversteekpunten worden gelijktijdig aangelegd. Daardoor zal er extra hinder zijn, zowel op de Taunusweg zelf als richting de noordelijke zijstraten (tegenover de fietssnelweg). Verkeer op de Taunusweg blijft in beide richtingen mogelijk, maar rijdt ter hoogte van meerdere kruispunten beurtelings over één rijstrook via tijdelijke verkeerslichten. Zijstraten in de werfzone worden veiligheidshalve afgesloten maar blijven bereikbaar via een afslag eerder of later. 
 
In maart plaatst AWV tot slot nog de nieuwe wegmarkeringen over de volledige Taunusweg. Tegen dan zijn de werken klaar. 

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.