Overslaan en naar de inhoud gaan

N141 Ham - vernieuwing bushaltes Warande Heppensesteenweg

N141 Ham - vernieuwing bushaltes Warande Heppensesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de bushaltes ‘Oostham Warande’ op de Heppensesteenweg (N141) in Ham. “De nieuwe bushaltes worden aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De werken starten op maandag 17 januari en zullen een maand in beslag nemen. Fietsers langs de Heppensesteenweg moeten ter hoogte van de werfzone oversteken en plaatselijk in twee richtingen aan de overzijde fietsen. Het lokaal verkeer zal ter hoogte van de werfzone rekening moeten houden met tijdelijke verkeerslichten.

“De bushaltes krijgen o.a. een verhoogd perron en een bushokje. Door het gebruik van hellingen en geleidingstegels zullen de haltes ook afgestemd zijn op minder mobiele en slechtziende reizigers. Deze ingrepen verhogen de veiligheid en het comfort voor de gebruikers van het openbaar vervoer en de fietsers. Want Mobiel zijn is essentieel om een kwaliteitsvol leven uit te bouwen en te beleven.”, duidt minister Peeters.  

 

Minderhinder-maatregelen: fietsoversteken en beurtelings verkeer 

Eind december 2021 werden er voorbereidende werken uitgevoerd door de nutsmaatschappijen. Zij vernieuwden er kabels en leidingen. 

 

De hoofdaannemer start op 17 januari 2022 met de infrastructuurwerken aan de bushaltes. Deze werken zullen een maand in beslag nemen, een tweetal weken per bushalte. 

Fietsers langs de Heppensesteenweg moeten ter hoogte van de werfzone oversteken en plaatselijk in twee richtingen aan de overzijde fietsen. 

Voor gemotoriseerd verkeer zal er beurtelings verkeer gelden, met behulp van tijdelijke verkeerslichten.

Tijdens de werken worden tijdelijke bushaltes voorzien verderop. 

 

Weersgevoelig

Infrastructuurwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. 
De huidige planning kan dus steeds nog schuiven.