Overslaan en naar de inhoud gaan

Holsbeek: Werken aan fiets- en autotunnel starten op dinsdag 9 juni

Holsbeek: Werken aan fiets- en autotunnel starten op dinsdag 9 juni

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op dinsdag 9 juni met werken op de E314 in Leuven, in het kader van de aanleg van een fiets- en autotunnel onder de E314, ter hoogte van de Kessel-Losesteenweg. Van dinsdag 9 juni tot vrijdag 12 juni, tussen 10u ‘s morgens en 21u ‘s avonds moet het verkeer op de E314 richting Brussel ter hoogte van de werken over één rijstrook, met extra vertragingen als gevolg. De fiets- en autotunnel is een van de deelprojecten van het project ‘Leuven Noord’.

Alle informatie over Leuven Noord vindt u op de website www.leuvennoord.be

Veilige fietsverbinding tussen Kessel-Lo en Wilsele

Wie vandaag van Kessel-Lo naar Wilsele fietst, moet langs de gewestweg het Vuntcomplex. Hier kruis je als fietser de op- en afritten van de E314, wat voor risicovolle situaties zorgt. Om fietsers hier weg te houden, werd beslist een tunnel onder de snelweg aan te leggen. Deze tunnel verbindt de wijk Klein Langeveld met de Kessel-Losesteenweg, aan de andere kant van de E314. Volgens de huidige planning is de tunnel volledig afgewerkt tegen de zomer van 2021. 

> Lees hier alles over de fiets- en autotunnel. 

 

Tunnel bouwen onder de snelweg in twee fases

De tunnel wordt in twee helften onder de E314 aangelegd. In een eerste fase, tussen juni 2020 en eind december 2020, wordt er gewerkt onder de rijstroken waar het verkeer richting Brussel rijdt, aan de kant van de Kessel-Losesteenweg. Vanaf begin volgend jaar verplaatst de werf zich naar de andere kant van de snelweg. Tijdens de werken wordt de snelweg afgesloten aan de kant waar het verkeer rijdt. Daarom gebeurt de aanleg van de tunnel gelijktijdig met de renovatie van het viaduct van Wilsele, die enkele honderden meters verderop aan de gang is. 

> Lees hier meer over de renovatie en lokale verbreding van het viaduct van Wilsele.

 

Van dinsdag 9 juni tot vrijdag 12 juni: extra hinder op E314  richting Brussel

Tussen dinsdag 9 juni en 12 juni plaatst Wegen en Verkeer een tijdelijke constructie in de middenberm van de E314, ter hoogte van de Kessel-Losesteenweg. Deze constructie zorgt ervoor dat de snelweg stabiel blijft wanneer de grond ernaast wordt uitgegraven om de tunnel aan te leggen. Om dit te plaatsen, moet tijdens de werken een rijstrook richting Brussel worden ingenomen. Daarom moet het autoverkeer op de E314 richting Brussel over één versmalde rijstrook, in plaats van twee. Dit is het geval van dinsdag 9 juni tot vrijdag 12 juni, tussen 10u00 ‘s morgens en 21u00 ‘s avonds. Op de E314 in Wilsele rijdt het autoverkeer sinds april dit jaar over versmalde rijstroken, twee in elke richting. Er geldt ook een snelheidsbeperking van 50 km/u. Vanaf zaterdag 13 juni rijdt het verkeer op de E314 in Leuven weer zoals voordien, over twee versmalde rijstroken in elke richting. 

> Lees hier alles over de verkeershinder tijdens de aanleg van de fiets- en autotunnel.