Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken op Leuvensesteenweg (N2) en aan bushalte ‘Lange Wagenstraat’ in Sint-Stevens-Woluwe

Herstellingswerken op Leuvensesteenweg (N2) en aan bushalte ‘Lange Wagenstraat’ in Sint-Stevens-Woluwe

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit aan de betonplaten op de Leuvensesteenweg in Sint-Stevens-Woluwe. Ook de bushalte ‘Lange Wagenstraat’ in de rijrichting van Brussel wordt mee hersteld. De werken worden uitgevoerd tussen 8 juni en 10 juli. Het doorgaand verkeer volgt een omleiding in beide richtingen, via de Bevrijdingslaan en de Tramlaan. 

 > Bekijk de omleidingskaart en hinder

Vernieuwing betonplaten en herasfaltering aan bushalte

De betonplaten op de Leuvensesteenweg in Sint-Stevens-Woluwe, tussen de Bevrijdingslaan en de Voordestraat, worden over een afstand van ongeveer een kilometer opgebroken en vernieuwd. Slechte voegen tussen de verschillende betonplaten worden weggewerkt.

Tegelijk wordt het asfalt van de bushalte ‘Lange Wagenstraat’, in de rijrichting van Brussel, vernieuwd. Daarnaast worden er boordstenen aangelegd en wordt het voetpad ter hoogte van de bushalte vernieuwd.



De Werkvennootschap en Wegen en Verkeer delen dezelfde omleiding

De aansluiting van de Leuvensesteenweg ter hoogte van het kruispunt met Woluwedal is door omvangrijke werken van De Werkvennootschap reeds afgesloten vanaf 2 juni.

Wegen en Verkeer maakt van deze afsluiting gebruik om de onderhoudswerken op de Leuvensesteenweg gelijktijdig uit te voeren. Het doorgaand verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Bevrijdingslaan en de Tramlaan. De werfzone op de Leuvensesteenweg is voor lokaal verkeer toegankelijk vanaf het kruispunt van de Leuvensesteenweg met de Bevrijdingslaan. Voor de veiligheid van fietsers en voetgangers wordt er in de werfzone een snelheidsbeperking van 30 km/u. ingesteld.