Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken op de Ambachtenlaan in Tienen

Herstellingswerken op de Ambachtenlaan in Tienen

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit aan de betonplaten op de Ambachtenlaan in Tienen. De werken worden uitgevoerd tussen 8 juni en 10 juli. 

> Volg de werken online

Vernieuwing betonplaten op vier locaties

De betonplaten worden opgebroken en heraangelegd. Dit gebeurt op vier verschillende locaties op de Ambachtenlaan, tussen Industriepark en de Schotelbeemdstraat. Na de betonherstellingswerken worden slechte voegen tussen de verschillende betonplaten weggewerkt.

 

Tijdelijke verkeerslichten indien nodig

De herstellingswerken aan de betonplaten worden uitgevoerd tussen 8 juni en 10 juli. De weg blijft tijdens de werken steeds open maar hinder is mogelijk. Dat hangt af van de verkeersintensiteiten en het verdere verloop van de coronacrisis. 

De aannemer werkt op vier verschillende locaties. Afhankelijk van de lengte van de zone tussen de locaties, wordt er met tijdelijke verkeerslichten gewerkt. 

Na de werken aan de betonplaten ter hoogte van de Piepelboomstraat wordt deze straat een 10-tal dagen afgesloten. Het beton kan dan voldoende uitharden. De Piepelboomstraat blijft tijdens deze afsluiting wel bereikbaar via de Pastorijstraat, de Aandorenstraat en de Sint-Truidensesteenweg.

 

Fietsers stappen af aan werfzone

Wegen en Verkeer vraagt aan fietsers die ter hoogte van de herstellingswerken rijden om van hun fiets af te stappen. Zij zetten hun weg te voet verder, met hun fiets aan de hand, over de zachte berm.