Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingen aan rotonde Meersstraat N447 in Destelbergen vanaf 9 augustus

Herstellingen aan rotonde Meersstraat N447 in Destelbergen vanaf 9 augustus

Vanaf maandag 9 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingen uit op de rotonde Meersstraat (N447) in Destelbergen. Voor de veiligheid van de weggebruikers wordt het asfalt vernieuwd. Het verkeer zal een omleiding moeten volgen. De werken duren twee weken. Het agentschap kiest bewust voor deze verkeersluwe periode (zomervakantie) om deze hinderlijke werken uit te voeren. 

Wat houden de werken in?
Op de rotonde zullen de klinkers vervangen worden door asfalt. In de Meersstraat (N447) wordt ook het asfalt plaatselijk vernieuwd. De werken duren twee weken. Asfaltwerken zijn sterk weersafhankelijk en de planning kan nog wijzigen.

Twee fasen
De werken gebeuren in twee fases, waarbij elke fase een week duurt. Bij de eerste fase wordt de Melkwegel afgesloten van de rotonde. Tijdens de tweede fase worden de Tramstraat en de Magerstraat afgesloten. De afgesloten straten worden tijdens de werken doodlopend en dubbelrichting. De Tramstraat wordt tijdelijk dubbelrichting tussen Heidestraat en de rotonde voor plaatselijk verkeer. Zo kunnen bewoners van dat stuk de Tramstraat uitrijden via de Heidestraat (en dan Magerstraat of Laarnebaan).

Hoe rijdt het verkeer?
Gedurende de werken zal er beurtelings verkeer mogelijk zijn van de Meersstraat naar de Laarnebaan en omgekeerd. Tijdens de eerste fase rijdt het verkeer dat naar de Melkwegel wil om via de Laarnebaan, de Blauwesteenstraat en Helstwegel. 
Tijdens de tweede fase zal het verkeer omrijden via de Zandakkerlaan, de Leenstraat, Steenhuyze/Moerenakker en de Loveldstraat. Ook de fietsers volgen de omleidingen.

Alle info op www.wegenenverkeer.be/Destelbergen