Overslaan en naar de inhoud gaan

Herent Omleiding: Nieuwe rotonde gedeeltelijk open voor verkeer vanaf 22 juni

Herent Omleiding: Nieuwe rotonde gedeeltelijk open voor verkeer vanaf 22 juni

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds vorige zomer op de Omleiding (N26) in Herent tussen het kruispunt met de Tildonksesteenweg en de aansluiting met de Mechelsesteenweg. Vanaf 22 juni wijzigt de verkeerssituatie aan de werken. Vanaf dan kan je vanuit Herent via de Mechelsesteenweg de nieuwe rotonde oprijden. Voor het doorgaand verkeer verandert er niets: in beide richtingen moet je over versmalde rijstroken en geldt er een snelheidsbeperking. De werken duren volgens de huidige planning nog tot eind 2020.

Veilige rotonde op kruising Mechelsesteenweg met Omleiding

Op de kruising van de Mechelsesteenweg en de Omleiding (N26) legt Wegen en Verkeer een nieuwe, veilige rotonde aan. Ook komen er nieuwe fietspaden, een nieuw wegdek en milieuvriendelijke riolering.  Vanaf 22 juni is de rotonde gedeeltelijk toegankelijk voor het verkeer. Het gaat wel nog om een tijdelijke situatie. Zo kan het verkeer op de rotonde voorlopig maar over een versmalde rijstrook. Wel kan je vanaf 22 juni komende vanuit Herent via de Mechelsesteenweg de rotonde oprijden. 

> Lees hier meer over de aanleg van de rotonde.

 
Kruispunt Tildonksesteenweg gedeeltelijk afgesloten

Vanaf 22 juni werkt Wegen en Verkeer ook iets verderop, op het kruispunt van de Omleiding met de Tildonksesteenweg. Dit kruispunt wordt heringericht naar een traditioneel T-kruispunt met verkeerslichten. Van 22 juni tot eind augustus werken we op de zuidelijke tak van het kruispunt. Daarna pakken we de noordelijke tak van het kruispunt, richting Tildonk, aan. Tot eind augustus wordt de zuidelijke tak afgesloten voor het verkeer. Het verkeer kan nog steeds via de Mechelsesteenweg de Omleiding bereiken.  

 > Bekijk hier het ontwerpplan van het kruispunt met de Tildonksesteenweg.