Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg fietspaden aan Kappellendries (N407) in Wetteren

Heraanleg fietspaden aan Kappellendries (N407) in Wetteren

Op maandag 3 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de fietspaden langs Kappellendries (N407) in Wetteren. Om de veiligheid te verbeteren worden de fietssuggestiestroken vervangen door verhoogde fietspaden langs de rijweg. Het verkeer wordt beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De werken zullen één maand duren.

Wat wijzigt?
Op de Kappellendries (N407) ter hoogte van de Tragelweg, richting de rotonde Nieuwe Brug, rijden de fietsers nu over fietssuggestiestroken op de weg. Door de aanwezige parkeerstrook om te vormen naar een verhoogd fietspad, wordt fietsen hier een pak veiliger.  

Werken in twee fasen
De werken gebeuren in 2 fasen. In de eerste fase breekt de aannemer de parkeerstrook op, plaatst hij nieuwe boordstenen en asfalteert hij het nieuwe verhoogde fietspad. In een tweede fase wordt ook het voetpad aangepast. Daarna komen er nieuwe markeringen op de weg.

Verkeerssituatie
Het verkeer wordt beurtelings geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Ook de fietsers kunnen langs de werfzone blijven rijden.

Deze info kunt u nalezen op www.wegenenverkeer.be/Wetteren