Overslaan en naar de inhoud gaan

Brug Ten Bos over E40 in Aalst afgesloten voor gemotoriseerd verkeer na aanrijding

Brug Ten Bos over E40 in Aalst afgesloten voor gemotoriseerd verkeer na aanrijding

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft vanmiddag beslist een brug over de E40 in Aalst voor onbepaalde tijd af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. De aanleiding is een aanrijding door een kraanwagen vanmiddag waardoor de brug ernstig beschadigd is geraakt. Gezien de brug reeds in slechte toestand verkeerde is naar aanleiding van de bijkomende schade besloten de brug voorlopig af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Voor het verkeer op de E40 is er geen gevaar noch hinder.

Brug in slechte staat
De brug van Ten Bos over de E40 in Aalst is één van de bruggen die op de lijst stond om de komende jaren aangepakt te worden. De brug is in slechte toestand door ouderdom en door verschillende aanrijdingen uit het verleden. Met de aanrijding van vandaag is dit vanzelfsprekend niet verbeterd. Hoewel de eerste inspecties na het ongeval aantonen dat de stabiliteit niet in het gedrang is en er geen gevaar is voor verkeer op de E40 wil het agentschap uit voorzorg de brug ook niet verder belasten. 

Afsluiting brug voor gemotoriseerd verkeer

Gezien landbouwvoertuigen geregeld gebruik maken van de brug en dit zorgt voor een niet geringe belasting van de brug is daarom besloten de brug voorlopig af te sluiten voor alle gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de brug. Het agentschap zal de staat van de brug verder onderzoeken en dan beslissen over verdere acties. Verkeer dat van de brug gebruik maakt zal de E40 nu moeten kruisen via de brug van de Balleistraat in Affligem.