Overslaan en naar de inhoud gaan

3 km nieuwe toplaag asfalt tussen 2 rotondes van de Woluwelaan

3 km nieuwe toplaag asfalt tussen 2 rotondes van de Woluwelaan

Vanaf 8 juni tot en met 19 juni voert een aannemer in twee fasen onderhoudswerken uit op de Woluwelaan tussen rotonde ‘De Vuist’ Luchthavenlaan en de rotonde aan het kruispunt met de Mechelsesteenweg (N1). Het verkeer op de Woluwelaan (R22) rijdt tijdens de werken aan de kant waar er niet gewerkt wordt. Daar is er 1 rijstrook beschikbaar per rijrichting. De verkeerslichten van beide kruispunten van de Houtemsesteenweg en Leuvensesteenweg met de R22 worden uitgeschakeld.  Deze zijstraten worden vanaf 8 juni fysiek afgesloten voor alle weggebruikers. De fiets- en voetgangersbruggen aan ‘Schoewever’ en ‘Kleine Steenstraat’ zijn voor fietsers en wandelaars de veiligste manier om de werfzone over te steken. 

> Actuele info en hinder steeds via de webpagina

Meer rijcomfort en veiligheid voor weggebruikers 

De aannemer vernieuwt de onderlaag van de rechtse rijstroken omwille van spoorvorming door het vele auto- en vrachtverkeer. Op de 4 rijstroken tussen rotonde De Vuist en de rotonde met de Mechelsesteenweg (N1) brengt de aannemer in beide richtingen ook een nieuwe toplaag asfalt aan over een lengte van 3 km. Zo zorgen we voor meer rijcomfort en veiligheid voor weggebruikers langsheen het traject.



Start werken richting Mechelen

De werken gebeuren in 2 fasen, waarbij telkens één rijrichting volledig wordt afgesloten. Het verkeer wordt via 2 doorsteken in de middenberm naar de andere zijde van de weg geleid. Daar is er 1 rijstrook beschikbaar voor elke rijrichting. 

  • Fase 1: Rijrichting van Luchthavenlaan (N211) naar de Mechelsesteenweg (N1): week van 8 juni tot 12 juni
  • Fase 2: Rijrichting van Brusselsesteenweg N1 naar de Luchthavenlaan: week van 15 tot 19 juni.

Fietsers die rijden op de afgescheiden fietspaden van de Woluwelaan kunnen in beide richtingen langsheen de werfzone blijven doorfietsen.

Lokaal autoverkeer rijdt via de parallelle wegen van de Woluwelaan tot aan de dichtstbijzijnde rotonde om de Woluwelaan te kruisen.  

ONDERHOUDSWERKEN WOLUWELAAN