Kessel-Lo: aanpassingen aan bushaltes langs de Diestsesteenweg (N2)

Regio
Gemeente
Weg
Datum eind januari 2020

UPDATE 27/11/2019: Volgens de huidige planning start een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer in de week van 22/01/2020 met werken aan twee van de drie bushaltes: de halte 'H. Hartkerk' (richting Leuven) en de voormalige halte 'H. Hartkerk' (richting Diest). De werken zullen ongeveer 3 weken duren. Aan de halte richting Leuven zal het autoverkeer op de Diestsesteenweg geen hinder ondervinden van de werken. De werken worden uitgevoerd op het pleintje achter de bushalte. Fietsers en voetgangers zullen op een veilige manier achter de bushalte worden geleid. Aan de halte richting Diest zal een rijstrook ingenomen worden om de werken uit te voeren. Het verkeer zal beurtelings langs de werfzone worden gebracht. Om de hinder voor het verkeer te beperken, wordt er enkel gewerkt tussen 9u en 15u30, wanneer er minder verkeer is. Wanneer er gewerkt wordt aan de halte 'Park Heuvelhof' (richting Leuven), is momenteel nog niet bekend. De aanpassingen aan de bushalte zullen worden uitgevoerd na werken van de nutsmaatschappijen op deze plek. Wegen en Verkeer bekijkt momenteel de planning en zal hierover communiceren zodra er meer bekend is. 

Veiligere situatie voor fietsers op de Diestsesteenweg

Om de veiligheid voor fietsers te verbeteren, voert Wegen en Verkeer aanpassingen uit aan enkele bushaltes op de Diestsesteenweg. De bushaltes ‘H. Hartkerk’ (richting Leuven) en ‘Park Heuvelhof’ (richting Leuven) worden aangelegd met een verhoogd opstelperron van ca. 20 centimeter hoog. Het fietspad ter hoogte van deze haltes wordt heraangelegd zodat het in de toekomst een veilige manier achter de bushalte doorloopt, in plaats van ervoor. De bussen zullen bij deze twee haltes voortaan halte houden op de rijweg. Ten slotte wordt er ook gewerkt aan de voormalige halte ‘H.Hartkerk’ (richting Diest). Deze halte is niet meer in dienst en wordt omgevormd tot in totaal vijf parkeervakken voor kortparkeren. 

De huidige situatie aan de halte ‘H. Hartkerk’ in de richting van Leuven. In de toekomst zal de bus halte houden op de rijweg en loopt het fietspad achter het busperron door.     

 

Timing en hinder

Volgens de huidige planning start een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer vanaf 27 januari 2020 met werken aan twee van de drie bushaltes: de halte 'H. Hartkerk' (richting leuven) en de voormalige halte 'H. Hartkerk' (richting Diest). De werken zullen ongeveer 3 weken duren. 

Bushalte 'H. Hartkerk’ richting Leuven

  • Timing: vanaf 22/01/2020, ca. 3 weken
  • Hinder: Werken uitgevoerd op pleintje achter bushalte
  • Autoverkeer: geen hinder
  • Fietsers en voetgangers: veilige doorgang achter de bushalte 

Bushalte 'H. Hartkerk’ richting Diest

  • Timing: vanaf 22/01/2020, ca 1 week
  • Hinder: Plaatselijk 1 rijstrook ingenomen om werken uit te voeren, werken vinden plaats tussen 9u00 en 15u30 
  • Autoverkeer: beurtelings verkeer langs de werfzone
  • Fietsers en voetgangers: veilige doorgang langs werfzone door middel van bakens

Bushalte ‘Park Heuvelhof’ (richting Leuven)

  • Timing: nog niet bekend (2020)