Heraanleg Broeke (N48b) in Ronse

Regio
Gemeente
Weg
Datum mei 2019

Sinds mei zijn het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Ronse gestart met de heraanleg van Broeke (N48b) in Ronse. Er komen nieuwe voetpaden, fietspaden en parkeerstroken. Ook komt er een gescheiden riolering en een nieuwe wegdek. Alle info over deze werken kunt u vinden op www.ronse.be

Om de veiligheid te verhogen besliste AWV samen met de Stad Ronse, gemeente Maarkedal en de politie om extra maatregelen te nemen. Deze maatregelen gaan in voege op 20 januari en blijven tot het einde van de werken, normaal gezien voorjaar 2020, duren.

Veiligheidsmaatregelen 

Update 21/01: Het invoeren van de maatregelen is een beetje verlaat, omdat er wat problemen zijn met de levering van de borden. We zijn gisteren van start gegaan en vandaag zullen alle borden voor de tonnagebeperking geplaatst zijn. Morgen, op 22/01 voeren we de wegversmallingen uit om dit te ondersteunen. Iets later zullen we ook de fietsomleiding plaatsen. Het fietsverbod komt er nu niet, maar de omleiding zal wel gesignaleerd worden als veilig alternatief. We zullen de maatregelen goed opvolgen om te zien of er achteraf nog bijsturingen nodig zijn. 

De extra veiligheidsmaatregelen zijn nodig omdat de tonnage - en snelheidsbeperking aan en rond de werf niet gerespecteerd worden. Volgende maatregelen gaan vanaf 15 januari tot het einde van de werken in voege.  

  • Er komen op de Schorissesteenweg (N454) en Ommegangstraat (N425) op verschillende plaatsen wegversmallingen met beurtelings verkeer om de snelheid te verlagen.
  • Voor de veiligheid worden alle fietsers aangeraden om te rijden tussen het kruispunt met de N60 en de Hof Te Fiennestraat via N60, Dieriksstraat, Bakkerbos, Weitstraat, Terbeke en Hof Te Fiennestraat in de beide richtingen.
  • Er komt een tonnagebeperking (+7,5 ton, behalve voor bussen van De lijn en plaatselijk verkeer) vanaf kruispunt Chaussée de Ninove / Quatre Vents (N48) en van kruispunt Schorissesteenweg (N454) / Koekamerstraat tot de Ommegangstraat (N425) kruispunt N60. Dit enkel voor het verkeer richting Ronse. Zij rijden om via de huidige omleiding N48, N8  en de N60. 
  • De Kafhoek wordt tussen de N425 en N454 geknipt zodat er geen doorgaand verkeer meer mogelijk is.