Vier nachten onderhoudswerken op E17 en R1 Antwerpen-Linkeroever

Volgende week voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende vier nachten kleinere onderhoudswerken uit op de E17 en de R1 op Antwerpen-Linkeroever. Het gaat om het herstellen van plaatselijke schade aan het wegdek om te vermijden dat de schade verder toeneemt tijdens de komende winterperiode. Ter hoogte van de werken moet het verkeer over één rijstrook passeren. Tijdens de werken op de R1 tussen Antwerpen-West en Sint-Anna wordt er telkens een bepaalde aansluiting afgesloten en moet het verkeer omrijden.

 

Maandagnacht 16 en dinsdagnacht 17 december
Tijdens de nachten van maandag 16 en dinsdag 17 december (21u – 5u) wordt er gewerkt op de E17 tussen Kruibeke en Zwijndrecht, telkens in de richting van Antwerpen. De rechter- en middenrijstrook worden telkens afgesloten. Verkeer kan de werfzone passeren over de linkerrijstrook. De op- en afritten van de complexen Kruibeke (16) en Zwijndrecht (17) blijven steeds open.
 
Woensdagnacht 18 en donderdagnacht 19 december
Tijdens de nachten van woensdag 18 en donderdag 19 december wordt er gewerkt op de verbinding van de R1 tussen Antwerpen-West en Sint-Anna.

  • Woensdagnacht (21u – 5u) eerst in de richting van de E34/A11. Verkeer komende van de R1 kan over de rechterrijstrook rijden. De aansluiting voor verkeer komende van de E17 naar de E34/A11 is afgesloten. Bestuurders op de E17 moeten door de Kennedytunnel richting R1 rijden en aan het complex Borgerhout omkeren.
  • Donderdagnacht (22u – 5u) wordt er gewerkt in de richting van de E17. Komende van de E34/A11 richting E17 rijdt het verkeer over de rechterrijstrook. De aansluiting naar de Kennedytunnel is afgesloten: verkeer richting R1 moet via de E17 omrijden naar het complex Kruibeke om daar te keren richting Antwerpen.