Vernieuwing fietspad Antwerpsesteenweg (N12) in Malle

Deze zomer zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het fietspad van de Antwerpsesteenweg (N12) vernieuwen ter hoogte van het Maris Stella Instituut. De onderhoudswerken worden in de vakantieperiode uitgevoerd om hinder voor schoolgaande jeugd te vermijden. De werken starten op 25 juni en moeten de eerste helft van augustus klaar zijn. Ter hoogte van de werfzone wordt er één rijstrook op de Antwerpsesteenweg ingenomen. Fietsers en voetgangers behouden steeds doorgang.
 

Nieuw fietspad voor meer rijcomfort

Het fietspad van de Antwerpsesteenweg ter hoogte van het Maris Stella Instituut is momenteel in slechte staat. Verzakte klinkers en putten in het fietspad maken het fietsen weinig comfortabel en belemmeren een goede waterafvoer. Om het fietscomfort te verhogen zal AWV het beschadigde fietspad heraanleggen. De huidige klinkerverharding wordt opgebroken en vervangen door nieuwe klinkers. De werfzone bevindt zich langs de kant van het Maris Stella Instituut, tussen de zijstraten Den Brekel en Hooiberghoeve. De heraanleg van het fietspad start vanaf maandag 25 juni en moet de eerste helft van augustus volledig klaar zijn. De aannemer zal tijdens het bouwverlof doorwerken.
 

Beperkte hinder tijdens werken

Om de hinder voor het verkeer en de omwonenden tot een minimum te beperken, wordt er steeds gewerkt in zones van maximaal 100m. Elke zone zal volledig worden afgewerkt vooraleer aan een volgende zone begonnen kan worden. De werken beginnen vanaf de zijstraat Den Brekel en schuiven zo verder op richting Oostmalle.
Ter hoogte van de werfzone wordt de rijstrook naast het fietspad ingenomen. Voor het verkeer op de Antwerpsesteenweg zal er weinig hinder zijn omdat de weg hier drie rijstroken telt. Er blijft dus steeds verkeer in beide richtingen mogelijk. Fietsers krijgen ter hoogte van de werfzone een doorgang over de rijstrook die afgesloten wordt. De middelste rijstrook zal ingenomen worden voor het verkeer richting centrum Oostmalle.