Vernieuwde Paalsesteenweg gaat vrijdag open

De vernieuwde Paalsesteenweg (N29) in Beringen opent voor de kerstvakantie. Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwde de weg van aan de oprit van de E313 naar Antwerpen tot de Katermeerstraat. Zo zal de doorstroming verbeteren en de veiligheid voor de fietsers verhogen. In januari volgen nog enkele afwerkingen, zonder grote verkeershinder.

Deze week vinden de laatste werken plaats aan de signalisatie en de installatie van de nieuwe verkeerslichten. Ook de tijdelijke middenberm van betonnen new jerseys wordt stap voor stap opgeruimd. Tegen vrijdag 21 december zal de vernieuwde Paalsesteenweg geopend zijn voor alle verkeer. 
 

Afwerking gaat verder in januari

De aannemers halen de vooropgestelde planning door stevig door te werken. Alle verkeer kan zo gebruik maken van de nieuwe weg voor de kerst. Na de kerstvakantie worden nog enkele bermen, inritten en bushaltes verder afgewerkt. Dat gebeurt zonder grote impact op het verkeer. Voor de veiligheid zullen fietsers dan wel tijdelijk terug een omleiding moeten volgen.
 

Veilige en vlotte doorstroming

Fietsers kunnen vanaf nu gebruik maken van vrijliggende fietspaden en veilige oversteekplaatsen met een middeneiland. Ook de bushaltes worden verhoogd aangelegd, voor meer comfort. Om de doorstroming van het gemotoriseerd verkeer te verbeteren in de omgeving, werd een extra afslagstrook aangelegd aan de afrit van de autosnelweg richting Beringen. Ook zal een extra rijstrook op de Paalsesteenweg, in combinatie met linksafslagstroken en middenbermen, moeten de doorstroming op de gewestweg gevoelig verbeteren. 


 

Blijf op de hoogte

Geïnteresseerden kunnen op de webpagina www.wegenenverkeer.be/beringen steeds de algemene informatie terugvinden.  
 

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'