Twee weken onderhoudswerken Zandstraat (N403) in Sint-Gillis-Waas

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 20 augustus met onderhoudswerken op de Zandstraat (N403) in Sint-Gillis-Waas. De werfzone bevindt zich tussen de kruising met de Vosdreef tot Zandstraat 119 (schoenenwinkel). Tijdens de werken kan het verkeer beurtelings passeren. Het verkeer houdt best rekening met hinder en langere rijtijden. De werken zullen twee weken duren. Voor de start van het schooljaar zal de weg terug open zijn in beide richtingen.

Wat houden de werken in

Met het structureel onderhoud wordt de toplaag asfalt in de volledige breedte van de weg vernieuwd. Ook het aanliggende fietspad in de richting van Kemzeke wordt aangepakt. De aannemer start op maandag 20 augustus en wil de werken afronden begin september.

Situatie voor het verkeer

Tijdens de volledige duur van de werken wordt de aansluiting van de Zandstraat (N403) met de Collemansstraat afgesloten.
  • Fietsers

    • Fietsers rijden via de Beekstraat, Grouwesteenstraat, Heerweg en Heerbaan

  • Lokaal verkeer

    • Het gemotoriseerd verkeer kan beurtelings passeren, dit wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

  • Doorgaand en zwaar verkeer

    • Doorgaand verkeer wordt geadviseerd een alternatieve route te volgen via de N49/E34, de R1 en de E17

Minder hinder

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken worden de werken in een verkeersluwe periode uitgevoerd. Als alles volgens planning verloopt zullen de werken voor de start van het schooljaar zijn afgerond.

Wegenwerken zijn altijd sterk weersafhankelijk. De planning kan nog wijzigen afhankelijk van de weersomstandigheden.