Twee nachten beperkte hinder op Antwerpse ring (R1)

Tijdens de nachten van 18 en 20 november 2019 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan twee seinbruggen op de Antwerpse ring (R1) ter hoogte van het complex Borgerhout (3) in de richting van Nederland. Ter hoogte van de seinbruggen worden enkele rijstroken ingenomen en tijdens twee korte momenten wordt de ring even volledig afgesloten. De oprit Borgerhout richting Nederland gaat tijdelijk dicht.

 

Nachtelijke hinder op 18 en 20 november
Aan de twee seinbruggen ter hoogte van Borgerhout worden enkele signalisatieborden vernieuwd. De werken zijn onder voorbehoud van de weersomstandigheden gepland tijdens de nachten van 18 op 19 november en van 20 op 21 november. Om de hinder voor het verkeer tot een minimum te beperken, gebeuren de werken ’s nachts tussen 23.00 uur en 05.00 uur.
Tijdens beide nachten worden er meerdere rijstroken ingenomen. Rond 02.00 uur wordt de ring telkens kortstondig (max. 15 min) even volledig afgesloten en moet het verkeer blokrijden onder begeleiding van de wegpolitie. De oprit Borgerhout richting Nederland is tijdens beide nachten afgesloten tussen 00.00 uur en 05.00 uur. Er wordt een omleiding voorzien via de Singel (R10) naar de oprit Berchem.
 
Wat is een seinbrug?
Een seinbrug is een portiek over een snelweg waaraan bijvoorbeeld verkeersborden, dynamische borden of verkeerscamera’s worden bevestigd.