Renovatie brug E34/N49 over de Leie in Maldegem

Op maandag 4 maart 2019 start het Agentschap Wegen en Verkeer met een grondige renovatie van de brug langs de E34/N49 over het afleidingskanaal in Maldegem. Het wegdek van de brug en ook de onderkant van de brug wordt aangepakt. Het verkeer op de E34/N49 rijdt in elke richting over één rijstrook. De werken gebeuren in verschillende fasen en duren tot eind 2019.

Over de werken

Op maandag 4 maart start de aannemer met de volledige renovatie van de brug langs E34/N49 over het afleidingskanaal van de Leie in Maldegem. Er komt een nieuw wegdek, nieuwe waterdichting, nieuwe brugdekvoegen en nieuwe leuningen. Ook de onderzijde van de brug wordt gerenoveerd. De voorbereidende nachtwerken zijn al gestart. Het einde van de werken is voorzien in december 2019.
 

Verkeerssituatie

Voorbereidende nachtwerken: van 11 februari tot 19 februari

De aannemer maakt doorsteken door de middenberm. Deze werken gebeuren ‘s nachts tussen 22u en 5u waarbij de linkerrijstrook in beide rijrichtingen op de E34/N49 zal ingenomen worden. Het verkeer op de E34/N49 rijdt tussen 22u en 5u over één rijstrook in de beide richtingen.

Renovatie van de brug: van 4 maart tot eind 2019

Tijdens de werken rijdt het verkeer in beide richtingen over één rijstrook in de beide richtingen. 

Minder hinder

Door in verschillende fasen te werken, kan het verkeer steeds door op de E34/N49. Tijdens de zomervakantie (bouwverlof) wordt er niet gewerkt. Het verkeer op de E34/N49 rijdt dan terug over twee rijstroken in de beide richtingen.

Meer info over de werken op www.wegenenverkeer.be/Maldegem