Rechterrijstrook R2 ter hoogte van Beverentunnel richting Stabroek afgesloten voor noodherstelling

Op de R2 ter hoogte van de Beverentunnel wordt de rechterrijstrook richting Stabroek deze middag afgesloten. In de berm net na het buitenrijden van de tunnel is een breuk in de riolering ontstaan met een uitspoeling onder het wegdek tot gevolg. Plaatselijk zijn de betonplaten van de rechterrijstrook beschadigd en is een dringende herstelling noodzakelijk. Omdat de betonplaten reeds scheuren vertonen wordt de rijstrook om veiligheidsredenen meteen afgesloten. De rijstrook blijft zeker tot zondagnacht afgesloten. Ook de oprit Waaslandhaven-Zuid (nr. 10), die net voor de Beverentunnel ligt, wordt afgesloten richting Stabroek.  
 

Breuk riolering in berm R2

In de berm van de R2, net na het buitenrijden van de Beverentunnel richting Stabroek, is een breuk of verzakking in de riolering ontstaan. Hierdoor is er plaatselijk ook een uitspoeling onder de pechstrook en gedeeltelijk onder de rechterrijstrook ontstaan. De betonplaten van de rijstrook zijn hierdoor plaatselijk verzakt en beschadigd geraakt. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal de schade zo snel mogelijk herstellen. Uit veiligheidsoverwegingen wordt de rechterrijstrook vandaag nog afgesloten. Dit laat ook toe om de noodzakelijke voorbereidende werkzaamheden uit te voeren (plaatsen pompen, bronbemaling). Daarnaast wordt ook de oprit Waaslandhaven-Zuid (nr. 10) richting Stabroek afgesloten. Het verkeer naar de oprit wordt via de calamiteitenroute omgeleid naar de oprit Waaslandhaven-Noord (nr. 11). De afrit Waaslandhaven-Noord (nr. 11), net na de Beverentunnel, blijft wel bereikbaar.
 

Vernieuwing rechterrijstrook

Vandaag worden er pompen in het talud van de R2 geplaatst om het grondwaterpeil te verlagen. Vanaf morgen starten de herstellingswerken aan de rechterrijstrook. De beschadigde betonplaten worden opgebroken en meteen vernieuwd. De herstelling van de rijstrook zal zeker tot na het weekend duren. AWV stelt alles in het werk om de rijstrook voor de ochtendspits van maandag 25 februari opnieuw te kunnen vrijgeven.

De herstelling van de riolering in de berm, de oorzaak van de schade aan het wegdek, zal vermoedelijk langere tijd in beslag nemen. Nader onderzoek moet de komende dagen meer informatie opleveren over de precieze situering en de omvang van het probleem om vervolgens de verdere stappen te kunnen bepalen.