Periodieke onderhoudswerken in tunnels: maart 2019

Meerdere keren per jaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd open. Hieronder vindt u een overzicht voor de maand maart. 
 

Kennedytunnel: 4 en 5 maart

In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 maart wordt er in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 5 op woensdag 6 maart, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u en 05u is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30u afgesloten.
 

Rupeltunnel: 4, 5, 6 en 7 maart

In de Rupeltunnel (A12) in Boom worden de tunnelkokers in maart telkens twee nachten afgesloten. Tijdens de nachten van maandag 4 en dinsdag 5 maart wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Antwerpen. Tijdens de nachten van woensdag 6 en donderdag 7 maart wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Brussel. Het verkeer wordt tussen 20u en 6u omgeleid via de andere rijkoker.
 

Jan De Vostunnel: 11 en 12 maart

Tijdens de nachten van maandag 11 en dinsdag 12 maart(20u-6u) wordt er gewerkt in de Jan De Vostunnel (A112) in Antwerpen. Maandagnacht is de tunnelkoker in de richting van Brussel aan de beurt, de nacht nadien volgt de koker richting Antwerpen. De betrokken koker is dan afgesloten en het verkeer wordt bovengronds omgeleid.
 

Bevrijdingstunnel: 13 maart

Tijdens de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 maart (20u-6u) wordt er gewerkt in de Bevrijdingstunnel (A12) in Antwerpen. Tijdens de werken is de tunnel volledig afgesloten en wordt het verkeer bovengronds omgeleid naast de tunnel.
 

Waaslandtunnel: 20 en 21 maart + 25, 26 27 en 28 maart

Tijdens de nachten van woensdag 20 en donderdag 21 maart wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel (N49a) in Antwerpen. De tunnel is tussen 20.00u en 04.00u telkens volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.
 
Opgelet: tijdens de week van maandag 25 maart wordt de Waaslandtunnel gedurende vier opeenvolgende nachten opnieuw afgesloten voor een grondige reiniging van de luchtschachten. Dat is het geval tijdens de nachten van 25, 26, 27 en 28 maart. De tunnel is tussen 20.00u en 04.00u telkens afgesloten en het verkeer wordt omgeleid langs de Kennedytunnel.

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'