Periodieke onderhoudswerken in tunnels: juni 2019

Meerdere keren per jaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd open. Hieronder vindt u een overzicht voor de maand juni.
 

Kennedytunnel: 3 en 4 juni

In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 juni wordt er in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 4 op woensdag 5 juni, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u en 05u is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30u afgesloten.
 

Craeybeckxtunnel: 5 en 6 juni

In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juni wordt er in de Craeybeckxtunnel (E19) in Antwerpen gewerkt in de koker richting Antwerpen. De daaropvolgende nacht, van donderdag 6 op vrijdag 7 juni, wordt er in de koker richting Brussel gewerkt. Tijdens de werken (tussen 21u en 06u) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid. De oprit van de Singel naar de Craeybeckxtunnel wordt vanaf 20.30u afgesloten.
 

Beverentunnel: 12 en 13 juni

Tijdens de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 juni wordt er in de Beverentunnel (R2) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek. Tijdens de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juni is de koker richting Beveren aan de beurt. Tijdens de werken (20u-06u) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de sluis van Kallo.
 

Krijgsbaantunnel: 17 en 18 juni

In de Krijgsbaantunnel (R11) in Antwerpen wordt er gewerkt tijdens de nachten van maandag 17 en dinsdag 18 juni, telkens tussen 20.00u en 06.00u. Eerst is de tunnelkoker richting Mortsel aan de beurt, de nacht daarop de koker richting Borsbeek. Tijdens de werken is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer beurtelings omgeleid via de andere koker.
 

Waaslandtunnel: 20 juni

Tijdens de nacht van donderdag 20 juni wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel (N49a) in Antwerpen. De tunnel is tussen 20.00u en 04.00u volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'