Periodieke onderhoudswerken in tunnels: januari 2020

Meerdere keren per jaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd open. Hieronder vindt u een overzicht voor de maand januari.

 

Kennedytunnel: 6 en 7 januari
In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 januari wordt er in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 7 op woensdag 8 januari, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u en 05u is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30u afgesloten.
 
Rupeltunnel: 8 en 9 januari
In de Rupeltunnel (A12) in Boom wordt er gewerkt tijdens de nachten van woensdag 8 en donderdag 9 januari, telkens tussen 20u en 06u. Eerst in de tunnelkoker richting Antwerpen, de nacht nadien in de koker richting Brussel. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via het centrum van Boom.
 
Jan De Vostunnel: 13 en 14 januari
Tijdens de nachten van maandag 13 en dinsdag 14 januari (20u-6u) wordt er gewerkt in de Jan De Vostunnel (A112) in Antwerpen. Maandagnacht is de tunnelkoker richting Brussel aan de beurt, de nacht nadien volgt de koker richting Antwerpen. De betrokken koker is dan afgesloten en het verkeer wordt bovengronds omgeleid.
 
Bevrijdingstunnel: 15 januari
Tijdens de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 januari (20u-6u) wordt er gewerkt in de Bevrijdingstunnel (A12) in Antwerpen. Tijdens de werken is de tunnel volledig afgesloten en wordt het verkeer bovengronds omgeleid naast de tunnel.
 
Vierarmentunnel: 20 en 21 januari
Tijdens de nachten van maandag 20 en dinsdag 21 januari (21.30u-05.30u) wordt er gewerkt in de Vierarmentunnel (R0) in Tervuren. Eerst in de tunnelkoker richting Zaventem, de nacht nadien in de koker richting Waterloo. Het verkeer waarvoor de koker is afgesloten rijdt tijdelijk via het bovenliggende kruispunt.
 
Waaslandtunnel: 22 en 23 januari
Tijdens de nachten van woensdag 22 en donderdag 23 januari wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel (N49a) in Antwerpen. De tunnel is tussen 20.00u en 04.00u telkens volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.
 
Leonardtunnel (niveau -1): 27 januari
Tijdens de nacht van maandag 27 januari (22u-05.30u) wordt er gewerkt in de Leonardtunnel (niveau -1) op de ring rond Brussel (R0). De tunnelkokers zijn dan in beide richtingen afgesloten. Verkeer dat via de E411 richting Namen rijdt, wordt op de R0 richting Waterloo gestuurd en moet keren op het kruispunt van Groenendaal. Verkeer dat via de E411 richting Brussel rijdt, wordt op de R0 richting Zaventem gestuurd en moet keren op het kruispunt van Vierarmen.
 
Leonardtunnel (niveau -2): 28 en 29 januari
Tijdens de nachten van dinsdag 28 en woensdag 29 januari (21.30u-05.30u) wordt er gewerkt in de Leonardtunnel (niveau -2) op de Ring rond Brussel (R0). Eerst in de tunnelkoker richting Zaventem, nadien in de koker richting Waterloo. Verkeer op de R0 dat richting Zaventem rijdt, wordt de E411 richting Namen opgestuurd en moet keren over de brug van Jezus-Eik. Verkeer op de R0 dat richting Waterloo rijdt wordt over het bovengrondse kruispunt gestuurd.  
 
Oostertunnel: 30 januari
Tijdens de nacht van donderdag 30 januari (20u-5u) wordt er gewerkt in de Oostertunnel (R23) in Leuven. De tunnel wordt in beide richtingen afgesloten. Het verkeer rijdt dan tijdelijk via het bovenliggende kruispunt (Martelarenplein).

Info Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.