Nieuw wegdek voor Steenstraat (N114) in Ekeren

Vanaf maandag 30 oktober 2017 zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Steenstraat (N114) in Ekeren vernieuwen. Over een afstand van ongeveer 500 meter wordt het asfalt vernieuwd tussen de kruispunten met het Klein Hagelkruis en de Ferdinand Verbieststraat (inclusief beide kruispunten). Nadien wordt er op het nieuwe wegdek nog een fietssuggestiestrook aangebracht. De werken zullen een week duren en worden in de herfstvakantie uitgevoerd om de hinder zo klein mogelijk te houden. Het verkeer richting Antwerpen volgt een omleiding via de Transcontinentaalweg en de Noorderlaan.

Nieuwe asfaltlaag en fietssuggestiestrook

Het wegdek van de Steenstraat (N114) in Ekeren is versleten en aan vernieuwing toe. Het agentschap zal daarom de asfaltlaag vernieuwen tussen de kruispunten met het Klein Hagelkruis en de Ferdinand Verbieststraat. Ook het wegdek van beide kruispunten wordt mee aangepakt. Nadien zal AWV ook een fietssuggestiestrook aanbrengen op het nieuwe wegdek richting de Ekersesteenweg. Fietsers krijgen door deze visuele versmalling van de rijweg een eigen ruimte. De werken starten op maandag 30 oktober en zullen een week duren. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden ziet de planning er als volgt uit: op maandag en dinsdag zal de aannemer het oude wegdek frezen en vervolgens opnieuw asfalteren. Op woensdag 1 november (Allerheiligen) liggen de werken even stil, maar wordt de Steenstraat tijdelijk opengesteld voor verkeer. Donderdag volgen dan nog de nieuwe wegmarkeringen.

Verkeer naar Antwerpen via Transcontinentaalweg

Het verkeer richting Antwerpen volgt tijdens de werken een omleiding via Groot Hagelkruis/Transcontinentaalweg, Luithagen-Haven en de Noorderlaan (N180). Richting Ekeren is er geen omleiding en rijdt het verkeer zoals gewoonlijk via de De Beukelaerlaan (N114a). Fietsers rijden tijdens de werken in beide richtingen langs de De Beukelaerlaan.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning nog gewijzigd wordt.