Kruispunt met verkeerslichten voor fietsers (N43) in Deinze

Sinds vandaag, 6 maart is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) klaar met de herinrichting van het kruispunt met de Pontstraat. De vrijliggende fietspaden en de nieuwe verkeerslichten aan het kruispunt maken het overstekende fietsverkeer veiliger. Vanaf deze week verbetert de aannemer de afwatering langs de N43. Aansluitend op deze afwateringswerken, start hij met de vernieuwing van 4km fietspaden langs de Dorpsstraat/Emiel Clauslaan (N43). Het verkeer op de N43 rijdt over versmalde rijstroken. De werken aan het fietspad duren tot de paasvakantie.

Aanpassing kruispunt aan Pontstraat 

Het kruispunt heeft nieuwe verkeerslichten gekregen om overstekend fietsverkeer veiliger te maken. De fietspaden aan het kruispunt zijn vrijliggend. Sinds vandaag zijn de verkeerslichten in werking.

Nieuwe fietspaden N43

Vanaf 25 maart vernieuwt de aannemer de fietspaden langs de N43 van de Dorpsstraat nr. 40 tot net voorbij de Beekstraat. In totaal wordt 4 km fietspad vernieuwd. De werken duren nog tot de paasvakantie.

Verkeerssituatie

Het verkeer in beide richtingen blijft mogelijk langs de werfzone. Tijdens de afwateringswerken kunnen voetgangers en fietsers met hun fiets aan de hand langs de werkzone. Tijdens de werken aan het fietspad krijgt het fietsverkeer een omleiding.