Heraanleg complex De Pinte: sterke hinder op N60 vanaf 25 februari

Op maandag 25 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met een nieuwe fase van de werken aan het op- en afrittencomplex in De Pinte. De aannemer start met de volledige renovatie van de bovenkant van de brug in de N60, een nieuwe rotonde en de carpoolparking. Het verkeer rijdt over één rijstrook op de N60 in beide richtingen.  Verschillende op- en afritten gaan dicht. Een volledig afgewerkt op- en afrittencomplex met aangepaste N60 is voorzien eind 2019.  De werken hangen sterk af van het weer en van technische omstandigheden op de werf.
 

Wat houden de werken in?

Voor de start van de nieuwe fase gebeuren er 's nachts een aantal voorbereidende werken vanop de E17. De brug in de N60 krijgt tijdelijke veiligheidsleuningen. In de nieuwe fase wordt de brughelft op de rijrichting Gent aangepakt en tegelijk starten ook de werken aan de nieuwe rotonde aan de op- en afrit kant Gent. De aannemer start met de aanleg van de nieuwe carpoolparking aan het kruispunt Den Beer. Het einde van deze fase is voorzien eind juni. Daarna wisselt hij van kant en start daar met dezelfde werken: de renovatie van de brug en de andere helft van de rotonde op het baanvak richting Oudenaarde. Ook bij deze fasewissel wordt er nog veel hinder verwacht. 
 

Hoe rijdt het verkeer?

Voorbereidende nachtwerken 

Het verkeer op de E17 rijdt gedurende twee nachten (van 21 tot 23 februari) tussen 21u en 6u over één of maximum twee rijstroken in de beide richtingen. De situatie op de N60 blijft ongewijzigd. 

Verkeerssituatie vanaf 25 februari tot juni

Het verkeer op de N60 richting Oudenaarde en richting Gent rijdt over één rijstrook. In deze fase gaan er nog bijkomende op- en afritten dicht. Verkeer op de E17 van Antwerpen naar de N60 is niet mogelijk. Afhankelijk van de bestemming rijdt het verkeer om via complex Deinze en daar keren ofwel afrijden en verder rijden via de N35 en de N60. De oprit vanuit Oudenaarde naar E17 Kortrijk is dicht, het verkeer wordt ook hier omgeleid via het complex Deinze. Het verkeer van Gent dat naar de E17 richting Antwerpen wil, keert aan de rotonde Begoniastraat. Verkeer van Kortrijk met bestemming De Pinte neemt de nieuwe afrit en volgt de lokale omleiding. Deze situatie blijft zo tot in juni.

Het verkeer van de industriezone Eke-Nazareth blijft bereikbaar via de N60. Het verkeer dat de industriezone wil verlaten zal moeten omrijden via de Weefstraat en afhankelijk van de bestemming keren aan de rotonde Bonaparte over doorrijden via de N60. 

Voor de fietsers verandert er niets. Zij rijden van voor Den Beer tot de rotonde Bonaparte via de Grote Steenweg en Steenweg (N60C). Tussen de rotonde Bonaparte en de rotonde Begoniastraat kunnen fietsers wel nog langs de N60 fietsen. 

Kies voor alternatieven

Gedurende een halfjaar verwachten we veel hinder op de N60. We raden u aan om te kiezen voor alternatieve routes. Het verkeer van Brussel rijdt via de afrit Merelbeke en volgt de R4-Binnenring richting Gent en kan zo naar de N60 richting de Pinte. Het verkeer uit Antwerpen rijdt ook via de R4-Binnenring richting Eeklo en kan zo de N60 oprijden. Als u uit Oostende komt, rijdt u best via afrit 'Flanders Expo' (B401) naar de R4-Buitenring richting Zwijnaarde en zo naar de N60 richting De Pinte. 

Meer info en alle omleidingsplannen over de werken kan je nalezen op www.wegenenverkeer.be/Depinte

 

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'