Gewijzigde planning vanaf 8 oktober voor werken ring Aalst

De planning van de werken op de ring in Aalst die eerder gecommuniceerd is, is op de valreep gewijzigd.  De werken aan de ventwegen langs de tunnel en de rotonde op de Gentsesteenweg zullen niet samen, maar stapsgewijs opgestart worden.  Hierdoor zal de hinder worden gespreid en minder groot zijn dan eerst verwacht. Vanaf 8 oktober zullen dan ook minder omleidingen gelden dan in het vorige persbericht zijn gemeld (dd 29/09/2018).

Achtergrond

AWV streeft er steeds naar om de hinder voor het verkeer en omwonenden zo veel mogelijk te beperken. Daarom is er op de valreep nog een wijziging in de uitvoering van de werken. 
In de planning was altijd voorzien om de Gentsesteenweg af te hebben voor de openstelling van de tunnel. De planning voor de werken aan de ventwegen langs de tunnel en de omleidingen die daarmee gepaard gaan, waren daarop afgestemd. Door problemen met de nutsleidingen op de werf in de Gentsesteenweg, zullen deze werken pas later klaar zijn. Om de hinder voor het verkeer in deze periode te beperken, zullen de werken aan de ventwegen langs de tunnel en de rotonde op de Gentsesteenweg stapsgewijs opgestart worden. Zo blijven er tijdelijk meer bewegingen voor het verkeer mogelijk. 

Situatie voor het verkeer

De volgende omleidingen zijn van kracht vanaf 8 oktober:

Richting centrum:

  • Verkeer vanuit Vijfhuizen (N9) en de Boudewijnlaan (R41) volgt de omleiding via de Siesegemlaan (R41), de Kwalestraat en de Sint-Jobstraat. Deze route is enkel toegankelijk voor verkeer tot 7,5 ton.
  • Zwaar verkeer (+7,5 ton) rijdt via de Siesegemlaan (R41), het op- en afrittencomplex met de E40, en de Geraardsbergsesteenweg (N45).
  • Om sluipverkeer tegen te gaan en de fietsomleiding veilig te houden, wordt Maleveld eenrichtingsverkeer tussen Achtermaal en de Zeeldraaierstraat. Verkeer tot maximaal 3,5 ton kan door deze straten rijden.

Richting Vijfhuizen (N9): verkeer vanuit de Boudewijnlaan en Siesegemlaan (R41) rijdt via de E40 en de Oudenaardsesteenweg (N46). 

Wat houden de werken in?

De opening van de tunnels betekent dat het agentschap kan starten met de aanleg van de ventwegen langs de Boudewijnlaan. De weg wordt van gevel tot gevel volledig vernieuwd en krijgt een nieuw wegdek, nieuwe voetpaden en parkeerstroken, afgewisseld met bomen. Er wordt ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd.

Op dinsdag 9 oktober wordt er gestart met de werken aan de ventweg aan de kant van de even huisnummers.

Wegenwerken zijn weersafhankelijk. Deze planning is dan ook onder voorbehoud en kan nog wijzigen.