E40 vanaf 21 januari: versmald rechter rijvak ter hoogte van de volledige werfzone, vanaf de afrit Affligem tot aan de provinciegrens in beide rijrichtingen

Dinsdagochtend 22 januari wordt de A12 weer opengesteld. De plaatsingswerken van veiligheidsstootbanden begin deze week door het Agentschap Wegen en Verkeer langs de weghelft van de A12 (richting Antwerpen) zijn dan afgerond. Ondertussen is het de beurt aan de E40.

Vanaf maandag 21 januari plaatst AWV veiligheidsstootbanden vanaf de afrit Affligem tot aan de grens met Oost-Vlaanderen in beide rijrichtingen van Gent en Brussel. De pechstrook wordt ingenomen en het rechter rijvak wordt versmald. Er blijven steeds drie rijstroken beschikbaar. Nu zaterdag wordt de belijning op de E40 hiervoor al klaargezet. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht beperkte hinder in deze zone.  Deze werken duren maximaal 3 weken.
 

3,5 kilometer aan nieuwe veiligheidsstootbanden in totaal

Langsheen de E40 vanaf de afrit Affligem tot aan de grens met Oost-Vlaanderen worden vanaf 21 januari in beide rijrichtingen nieuwe veiligheidsstootbanden geplaatst.  De werken duren maximum 3 weken:

  • werken overdag aan de zijbermen in beide rijrichtingen van Brussel en Gent

  • richting Gent:  tussen het op-en afrittencomplex van Affligem en vanaf de oprit tot aan de provinciegrens met Oost-Vlaanderen (2,1 km)

  • richting Brussel: van aan de provinciegrens tot aan de geluidsschermen én tussen het op-en afrittencomplex van Affligem (1,4 km)

  • verkeerssituatie: in de beide rijrichtingen blijven steeds drie rijstroken beschikbaar

  • het Vlaams Verkeerscentrum verwacht beperkte hinder in deze zone  

Actuele info en mogelijke wijzigingen in de planning door weersomstandigheden kan je terugvinden op www.wegenenverkeer.be/affligem

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'