E314 Heusden-Zolder: autosnelweg klaar voor bouwverlof

De aanleg van de derde rijstrook richting Nederland op de E314 in Heusden-Zolder zit in de laatste rechte lijn. Volgende week wordt ‘s nachts de signalisatie opgeruimd en aangepast. In beide richtingen kan het verkeer dan voor het bouwverlof gebruik maken van de vernieuwde autosnelweg met derde rijstrook. Ook de op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland gaat opnieuw open. 

Op de E314 ter hoogte van Zolder legde het Agentschap Wegen en Verkeer een derde rijstrook aan in beide richtingen over een afstand van zo’n 3,5km. Meteen werd de snelweg er over de volledige breedte grondig vernieuwd. Het Agentschap Wegen en Verkeer investeerde 13,5 miljoen euro in deze uitbreiding. 

Nachtelijke aanpassingen signalisatie vanaf 8 juli
Vanaf maandagavond 8 juli wordt er tot het einde van de week ‘s nachts gewerkt om de signalisatie aan te passen. In het begin van de week wordt het verkeer richting Nederland op de vernieuwde autosnelweg gebracht. Vermoedelijk opent dan ook op dinsdag 9 juli de op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland.
Tot het einde van de week worden de markeringen en signalisatie richting Leuven ‘s nachts aangepast. 

Ter hoogte van de brug over het Albertkanaal blijft het verkeer nog over de versmalde rijstroken en de tijdelijke brug rijden. 

Opgelet: deze werken zijn sterk weersafhankelijk. De planning kan dus nog wijzigen bij slecht weer.

www.wegenenverkeer.be/heusden-zolder