Werken aan kruispunt Prins Boudewijnlaan (N173) met Kattenbroek in Edegem 7 april klaar

De herinrichtingswerken aan het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan (N173) met Kattenbroek in Edegem zijn bijna voltooid. Momenteel wordt er in de derde en laatste fase gewerkt aan de kant richting Kontich. De tijdelijke asfaltlaag die er na de rioleringswerken werd aangelegd, maakt nu plaats voor het definitieve wegdek. Op vrijdag 7 april gaat het nieuwe kruispunt volledig open voor het verkeer.

Hinder op Prins Boudewijnlaan bijna voorbij

De werken aan het kruispunt met de Prins Boudewijnlaan zijn bijna klaar. De aannemer legt nu het nieuwe wegdek aan op de kant van de Prins Boudewijnlaan richting Kontich. Tegen het einde van de maand, op 30 en 31 maart, worden de onderlagen asfalt aangebracht. Op maandag 3 april worden vervolgens de toplaag en de markeringen aangebracht en worden de laatste afwerkingen uitgevoerd. Vanaf vrijdag 7 april gaat de Prins Boudewijnlaan opnieuw volledig open en kan het verkeer weer over twee rijstroken in beide richtingen rijden in plaats van één.  

De werken met hinder op de Prins Boudewijnlaan zijn vanaf 7 april voorbij, maar de gemeente Edegem werkt op de achterliggende wegen wel nog verder. De aansluiting met de nieuwe Kattenbroek weg zal nog niet open zijn op 7 april. De hinder voor het verkeer is tijdens de werken op de lokale wegen beperkt.  

Herinrichting kruispunt Prins Boudewijnlaan

Sinds 12 september 2016 werken de gemeente Edegem, Rio-link, Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan een veilige ontsluiting van de sport-, recreatie-, handel- en dienstenzone Kattenbroek op de Prins Boudewijnlaan in Edegem. Op 21 november 2016 begon AWV met de herinrichting van het kruispunt op de Prins Boudewijnlaan. Daarbij werd een nieuwe weg naar de sportzone Kattenbroek aangesloten op de N173 en werd het kruispunt uitgerust met verkeerslichten. Samen met de wegenwerken werd ook de riolering volledig vernieuwd en omgebouwd naar een gescheiden rioolstelsel.