VERNIEUWING BRUGVOEG: SNELWEG OPNIEUW PLAATSELIJK AFGESLOTEN RICHTING LUMMEN VANAF VRIJDAGAVOND

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen vrijdagnacht een brugvoeg vernieuwen. Vorige week werd het eerste gedeelte van deze werkzaamheden uitgevoerd. In de rijrichting Lummen zal de autosnelweg daardoor plaatselijk worden afgesloten vanaf vrijdag 13 september om 20u tot zaterdagmiddag 14 september. Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via de afrit en een tijdelijke doorsteek. 

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen zeer gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van brugvoegen moet spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. 

Op de E314 in Maasmechelen zal het Agentschap Wegen en Verkeer nu een vernieuwing van een brugvoeg op de snelwegbrug over de N78 Rijksweg. Dit enkel in de rijrichting van Lummen. Vanaf morgenavond zal een nieuwe brugvoeg worden geplaatst. Vorige week werd de brugvoeg over de volledige breedte verwijderd en tijdelijk hersteld met asfalt. 

Minderhinder-maatregelen: nachtwerk weekend, verkeer plaatselijk over één rijstrook
De E314 wordt In de richting Lummen plaatselijk afgesloten vanaf vrijdag 13 september om 20u tot zaterdagmiddag 14 september. 

Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via een gedeelte van de afrit en een tijdelijke doorsteek.