Verkeerslichten kruispunt Hannuitsesteenweg op 19 oktober in werking

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt sinds 25 september aan het op- en afrittencomplex nr. 28 van de E40 “Sint-Truiden/Hannuit”, meerbepaald op het kruispunt waar de afrit voor het verkeer dat vanuit Leuven/Brussel komt, samenkomt met de Hannuitsesteenweg (N80). Een aannemer plaatst daar in opdracht van AWV verkeerslichten, zodat het verkeer dat vanuit Leuven/Brussel komt en de Hannuitsesteenweg wil nemen, vlotter en veiliger kan aansluiten op de gewestweg. Op 19 oktober worden de werken beëindigd.

Wijzigingen in de planning of ander belangrijk nieuws, zal AWV communiceren op de webpagina www.wegenenverkeer.be/landen

Wachtrijen op afrit

In de toestand zonder verkeerslichten, werden de wachtrijen voor het verkeer dat vanuit Leuven/Brussel komt en de afrit neemt zo lang, dat de afrit volliep met verkeer en de auto’s stonden aan te schuiven op de pechstrook. Om deze situatie te verhelpen, zal het verkeer voortaan met verkeerslichten geregeld worden.

19 oktober in dienst

De verkeerslichten zullen volgens de huidige planning op 19 oktober in dienst gesteld worden. Na de indienststelling zal AWV nog proeven uitvoeren om de werking van de verkeerslichten te finetunen.

Vertraagd door vergunning

De werken aan het kruispunt waren eigenlijk gepland in de zomer, maar AWV kreeg pas in de week van 24 september een vergunning van Infrabel. Om de verkeerslichten in werking te stellen, moet namelijk een kabel onder de treinsporen gelegd worden.