Vellen van bomen langs N46 in Oudenaarde

Op maandag 11 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met het verwijderen van de bomen op de Nederenamestraat (N46) in Oudenaarde. Deze winter worden ze vervangen. Begin oktober wordt het voetpad heraangelegd door de Stad Oudenaarde. Het verkeer kan tijdens het vellen van de bomen beurtelings de werf passeren. De werken zullen ongeveer één week duren.

Wat doen we?

Langs de Nederenamestraat (N46) tussen Landlos en de Monseigneur Lambrechtslaan in Oudenaarde wordt het merendeel van de bomen langs beide zijden van de weg vervangen. Deze bomen hebben de voetpaden ernstig beschadigd en sommige ervan zijn ziek. De aannemer start maandag 11 september met het vellen van de bomen. Nadat ze zijn geveld, zal de aannemer van de Stad Oudenaarde de voetpaden heraanleggen. Er komen nieuwe plantvakken en in de winter worden dan de nieuwe eiken geplant. Het vellen van de bomen duurt tot 15 september.

Verkeerssituatie

Bij het vellen van de bomen wordt plaatselijk één rijstrook ingenomen. De werfzone schuift op naarmate de werken vorderen. Het verkeer kan door in de beide richtingen (beurtelings).  Ook fietsers en voetgangers kunnen de werf passeren.