Twee weken onderhoudswerken op R42 Singel in Sint-Niklaas

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 13 augustus met onderhoudswerken op de R42 Singel in Sint-Niklaas. De aannemer werkt op de R42 tussen Vijfstraten en de Prins Boudewijnlaan (N70). Tijdens de werken kan het verkeer van de N70 niet meer via de R42 naar het station rijden en moet omrijden. De werken duren in totaal twee weken. De planning hangt sterk af van de weersomstandigheden. 

Wat houden de werken in?

Er komt een nieuwe asfaltlaag op de Singel (R42) tussen de Vijfstraten en Prins Boudewijnlaan (N70) in Sint-Niklaas. De aannemer vervangt de onderlaag en de toplaag.  In totaal wordt  2 km rijweg vernieuwd. Het einde van de werken is voorzien op 23 augustus.

Verkeerssituatie tijdens de werken

Het verkeer richting N70 kan steeds vanaf Vijfstraten over de R42 rijden. 
Het verkeer richting station is tijdelijk niet mogelijk van N70 via Singel (R42). Alle verkeer richting station wordt omgeleid vanaf Prins Boudewijnlaan (N70), de Westelijke Tangent (N41), Driekoningenstraat en Noordlaan. Europark-Zuid is steeds bereikbaar vanaf de N70.

Het agentschap is ook nog aan het werk ter hoogte van Driekoningen.  De twee nieuw aangelegde rotondes zijn opengesteld voor het verkeer. De tunnel station is afgesloten in beide richtingen. Plaatselijk verkeer voor het Stationsplein volgt de omleiding "station" en kan via Slachthuisstraat, Vijfstraten en de Singel (R42) zo de Leopold II-laan en het Stationsplein bereiken.