Tunnels ring Aalst (R41) open voor verkeer en fase met hinder vanaf 8 oktober

Op 8 oktober voor de avondspits gaan de tunnels op de ring rond Aalst (R41) open. Vanaf dan kunnen bestuurders voor het eerst via de nieuwe tunnels de verbinding maken tussen de E40 en het viaduct.
Eens de tunnels open zijn, start het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van de definitieve rotonde en de ventwegen op de Boudewijnlaan (R41). Er zullen verschillende omleidingen van kracht zijn. Automobilisten houden best rekening met hinder en langere rijtijden voor het verkeer. Deze situatie duurt tot en met eind maart 2019. 

Wat houden de werken in

Op 8 oktober starten de werken aan de definitieve rotonde en de ventwegen op de Boudewijnlaan (R41). Dit zijn ingrijpende werken waarvoor het wegdek volledig moet worden opgebroken en een nieuwe weginrichting zal worden aangelegd.  Daarnaast is de heraanleg van de pare zijde van de Gentsesteenweg (N9) nog volop bezig.

Situatie voor het verkeer

Doordat er in drie zones gewerkt wordt, zijn er verschillende omleidingen van kracht. Van zodra de werken op de Gentsesteenweg (N9) zijn afgerond verandert de situatie. Vanaf dan is er op de Gentsesteenweg (N9) weer verkeer mogelijk in beide richtingen. Vanaf 8 oktober gelden volgende omleidingen:

Richting centrum:

  • Verkeer vanuit Vijfhuizen (N9) en de Boudewijnlaan (R41) volgt de omleiding via de Siesegemlaan (R41), de Kwalestraat en de Sint-Jobstraat. Deze route is enkel toegankelijk voor verkeer tot 7,5 ton.
  • Zwaar verkeer (+7,5 ton) rijdt via de Siesegemlaan (R41), het op- en afrittencomplex met de E40, en de Geraardsbergsesteenweg (N45).
  • Om sluipverkeer tegen te gaan en de fietsomleiding veilig te houden, worden Achtermaal en Maleveld eenrichtingsverkeer tussen de Blauwenbergstraat en de Zeeldraaierstraat. Verkeer tot maximaal 3,5 ton kan door deze straten rijden.

Richting Dendermonde:

  • Verkeer vanuit Vijfhuizen (N9) rijdt via de Siesegemlaan (R41) richting E40 en keert om ter hoogte van het kruispunt met de Merestraat. De groentijd van de verkeerslichten wordt aangepast.
  • Doorgaand verkeer vanuit Wetteren en Erpe-Mere richting Dendermonde rijdt beter via de N442 en de N416.

Richting Vijfhuizen (N9): voor verkeer vanuit de Boudewijnlaan en Siesegemlaan (R41) gelden 2 omleidingen:

  • Lokaal verkeer rijdt via de Kwalestraat, de Sint-Jobstraat en de Capucienenlaan/Gentsesteenweg (N9).
  • Doorgaand en zwaar verkeer (+7,5 ton) rijdt via de E40 en de Oudenaardsesteenweg (N46)

 Wegenwerken zijn weersafhankelijk. Deze planning is dan ook onder voorbehoud en kan nog wijzigen.